Kotkan Merimuseoon Vellamoon on keskiviikkoisin klo. 18-20 ilmainen sisäänpääsy. Alle 18-vuotiaillehan tuo on ihan jatkuvasti ilmaista ja jos pääsymaksun maksaakin, niin kyllä Vellamossa rahoilleen vastinetta saa. Kahdessa tunnissa ei edes ehdi kaikkea nähdä ja kokea mutta viime keskiviikkona menimme museoon vauvan ehdoilla.

Pahoittelen kännykkäkuvien tummuutta ja huonoa laatua... jäi taas se kamera kotiin. Halusin aiheesta kuitenkin kirjoittaa, sillä Vellamo on ihan museoiden aatelia lasten kanssa kulkiessa! Minä olen ollut sillä lailla kummallinen lapsi, että oppiminen ja museot ovat olleet minulle parhautta, vaikkei olisi edes saanut koskea mutta Vellamossa moneen juttuun saa koskea. Asioita saa kokeilla, puuhastella, haistella, kuunnella... Ja kaikenikäiselle löytyy mielekästä tutkittavaa.

Tässä hieman vauvapuuhia:

FotorCreated.jpg

Luulin, että nuo palikat ovat puuta mutta ne olivatkin pehmeitä, eivätkä satuttaneet, vaikka kaatuivat päälle.

FotorCreated2.jpg

Postikortteja oli kiva veivata ympäri, vaikkei olisikaan ymmärtänyt, mitä niissä sanotaan.

FotorCreated3.jpg

Vellamoon oli rakennettu ritarinlinna, jossa Bea pääsi kokeilemaankiipeilytaitojaan. Ylöspäin rappujen nouseminen luonnistuukin tosi mallikkaasti. Alaspäin tullessa pitää jonkun olla valmiuksissa ottamaan koppi. Sisko sai ryömiä Bean perässä tunneliin, äiti ei sinne olisi mahtunut. Eikä Bea olisi halunnut tulla sieltä pois.

Bea yritti myös auttaa siskoa tekemään palapelin. Teini ei ollut avusta erityisen kiitollinen...

FotorCreated4.jpg

Beasta näytti olevan ihan huippukivaa piirtää seinään taululiidulla. Se yrittää kyllä kotona kynällä paperille mutta kun kynästä osuu aina paperiin väärä pää, kynä on väärässä asennossa tai sitä pitäisi painaa. Ilonkiljahduksia kuultiin, kun liidusta jäi jälki. Pitäisi varmaan hankkia kotiinkin liitutauluseinä!

Piirreltiin me isommatkin... ja keksittiin jotain muutakin:

FotorCreated5.jpg

Eikö ole nätti tuo minun teini? <3

Visuaalisesti tämä postaus oli ehkä kamalin koskaan, kiitos kännykkäkameran... mutta menkää ihmiset Vellamoon! Siellä on kivaa!

xoxo,

minä