Vahakabinetilta lähtiessä mietimme, mihin menisimme. Arvoimme kohteeksi Covent Gardenin ja etsisimme sieltä ravintolan. Covent Gardenia oli hehkutettu muutamassa blogissa ja minä olin innoissani, kun pienen kävelyn jälkeen törmäsimme siellä meksikolaiseen ravintolaan. Ravintola Cafe Pacifico sijaitsee osoitteessa 5 Langley Street.

Aina parempi, kun annos oli jokseenkin mielikuvituksellinen. Tilasin siis Nachos Azules annoksen.

 lita.jpg

Ensimmäistä kertaa olen alkanut toivoa, että joku keksii vielä vähähiilariset nachot! Nämä kvinoasta, chian-, parsakaalin-, retiisin- ja pellavansiemenistä valmistetut lastut olivat ihan sairaan hyviä. Kvinoassa on paljon hiilareita, joten nämä eivät vielä vastaa tarpeeseeni, mutta jos nuo saa pysymään kasassa ja uppopaistettua, niin pakko sen on onnistua vähähiilarisestakin taikinasta... Se joka keksii vhh-nachot ansaitsee Nobelin palkinnon! Ehkä hankin itse frittikeittimen ja alan testailemaan...

C1.jpg

Oli siis kertakaikkisen herkullinen annos, joskin granaattiomenansiemenet kuuluvat minusta jälkiruokaan. Olisinko ehkä vetäissyt mojitonkin? (Note to self: testaa, voiko mojiton tehdä karppisokeriin...)

Ruoan jälkeen löysimme Forbidden Planetin (179 Shaftesbury Ave) ja molempia harmitti, kun matkabudjettia ei juuri ollut enää jäljellä. Minua, koska kaikki ne Star Wars, Game of Thrones, Lord of the Rings jne. keräilytavarat - ja teiniä, koska manga.

C2.jpg

C3.jpg

C4.jpg

Star Wars Carcassonne? Coooool.... Mutta mitens toi keskimmäinen värityskirja? Kanteen voisi lisätä lähinnä mustaa tai harmaata. Jos värityskirja koostuu enimmäkseen Stormtroopereista, niin ei ole juuri värikynille käyttöä... Mutta olisin kyllä voinut ottaa jonkun noista työkokouksiin!

Sitten kiertelimme Apple Marketissa.

C5.jpg

C6.jpg

Tunnelma oli vähän niin kuin Viipurn torilla 90-luvulla. Krääsämyyjää oli joka lähtöön. Apple Marketissa olisi kyllä ollut Jaime Oliverin ravintolakin... niin ja muumikauppa. Emme kuitenkaan tuoneet taaperolle muumeja tuliaisiksi. Se olisi tuntunut tyhmältä, kun taapero kuitenkin oli Naantalissa ja muumimaassa sillä välin, kun valloitimme Lontoota.

Yhdistän tähän postaukseen seuraavan päivän käynninkin Covent Gardenissa. Palasimme nimittäin jälkiruoan toivossa mestoille. Jälleen olin kuullut suosituksia parista blogista ja niiden houkuttelemana suuntasimme Wild Food Cafeseen (14 Neal's Yard). Raakakakut olivat kyllä hyviä, niin kuin luvattu, mutta miljöönä paikka ei kyllä ollut mitenkään kiva. Teini sai migreenin sitruunaruohon hajusta, joka varmaan tuli suitsukkeista. Pöytiä oli aika vähän ja kun vapaat paikat loppuivat, meidän neljän hengn pöytäämme istutettiin lisäksemme vieras pariskunta. Eli omasta rauhasta on turha haaveilla. Ihme hippimeiniki muutenkin, tarjoilijat halailivat toisiaan ja jotenkin mulle vieras tunnelma. En viihtynyt. Olisikohan ihanat kakut saanut takeawayna?

C7.jpg

C8.jpg

lita2.jpg

Raakakakkujen tekemistä haluaisin kokeilla kotona. Toistaiseksi harrastusta on haitannut tuo perheen pähkinäallergikko (poikaystävä) ja se, että useimpien raakakakkujen pohja tuntuu muodostuvan liotetuista pähkinöistä. Minulla ei toisaalta ole myöskään tarvetta poistaa maitotuotteita ruokavaliostani, ainoastaan korvata hiilihydraattipitoinen taikina jollain muulla... Hmm?

Sellaisia reissuja me tehtiin Covent Gardeniin...

Forbidden Planet, I will return! With money.

xoxo,

minä