Scifimessut, kerrankin vapaa viikonloppu (no teknisesti ottaen olin unohtanut, että olin luvannut olla siinä mukana rovastikunnallisessa isostapahtumassa), joten nyt mentäisiin. 

Varasin matkan koko perheelle. Matka piti maksaa kuukautta ennen lähtöä, mutta siihen mennessä poikaystävä ei ollut saanut maanpuolustuskorkeakoululta lukujärjestystä, joka yltäisi itsenäisyyspäivään saakka. Niinpä peruutin toisen hotellihuoneen.

Myöhemmin kuitenkin selvisi, että poikaystävällä sattuikin olemaan vapaata maanantaina 7. päivä, joten soitin Viikkarille ja varasin uudestaan toisen huoneen hotellista. Poikaystävä lähtisi sittenkin matkaan. Teinille painotin, että nyt käyttäydytään, eikä vikistä, kun poikaystävä Dubrovnikin reissun jälkeen sanoi, ettei halunnut enää matkustaa meidän kanssa, kun me kiukutellaan.... teini hoiti kyllä oman osuutensa mutta...

Ennen matkalle lähtöä yritin varata Tkholman Hard Rock Cafesta pöydän lauantaille. Valitsin valikosta 5. päivä ja kellonajan. Kun varausvahvistus tuli, siinä luki "2.12". Lähetin HRC:hen viestin, jossa kerroin, että nyt jokin meni vikaan, halusin oikeasti varauksen lauantaille. Sain vastauksen, että ei hätää, heillä oli lauantaina kaksi varattavissa olevaa aikaa. Kun ilmoittaisin, kummanko haluaisin, he siirtäisivät varauksen. Tein valintani, ja sain uuden varausvahvistuksen, jossa luki "4.12". Laitoin uuden viestin, jossa kerroin, että en haluaisi olla hankala, mutta aika on edelleen väärin. Mitään vastausta siihen ei tullut, joten minulla ei ollut hajuakaan, oliko minulla varausta vai ei.

Ennen reissua kävin ostamassa H&M:ltä haalariasun, joka näytti minusta kivalta. Poikaystävä piti hakea perjantaiaamuna mukaan Lappeenrannasta ja asu oli jotenkin tärvääntynyt istuessa autossa Kotkasta Lappeenrantaan ja sieltä Helsinkiin. Kun otin takin laivalla pois, haalari törrötti rumasti vatsan kohdalta. Siinä on sellainen "korsettiosio", joka ei ilmeisesti kestänyt istumista. Vaan ne "luut" menivät epämuotoon, eikä asua saanut enää korjattua. Kertakäyttöasu harmiti minua aika lailla. Mutta sekin oli vielä pientä...

Ruoan (joka oli hyvää ja onnistunut) jälkeen kaikki halusivat nukkumaan. Minä olisin halunnut viedä taaperon tanssimaan mutta poikaystävä sanoi, etten saisi, koska tyttö voisi kaatua. Ei se tuuli minusta nyt niin kauhean kovalta tuntunut! Niinpä hain sitten Tax Freestä sipsiä ja limsaa ja menin mököttämään hyttiin muiden seuraksi.

a1.jpg

Heräsimme kolmen ja neljän välissä siihen, että taapero itki ja töräytti sitten valtaisat ripuit läpi vaipasta ja pitkin alasänkyä. Nice! Eihän siellä hytissä voinut olla. Kävin kertomassa meidän pikku vahingosta infossa ja sieltä lähetettiinkin heti joku korjaamaan tilanne (siinä saimme kyllä loistavaa palvelua).

Yöunet oli joka tapauksessa jo nukuttu. Kahdeksan aikaan veimme taaperon leikkihuoneeseen. Silloin tuli kuulutus, että saavumme Maarianhaminaan vartin kuluttua. Mitähän ihmettä? Siellähän piti olla jo neljältä aamuyöstä! Kuulutuksessa ei kerrottu enempää, joten menin (muutamien muiden kanssa) infoon kysymään, olimmeko ehkä myöhässä. "No niinkin voisi sanoa... olemme Tukholmassa ehkä noin klo.14"  Siis neljä tuntia myöhässä! (Puhuin kaikille kuudesta, koska en näköjään osaa laskea...) Tässä kohtaa taisin täräyttää pari kyyneltä. Tiesin, että messuilla, jonne olimme menossa, olisi valokuvausaika näyttelijöiden kanssa klo 12-14, siihen emme ehtisi. Voisimme toki mennä messuille sunnuntaina, mutta silloinkaan emme ehtisi saamaan valokuvia, jotka tulisivat vasta päivän päätteeksi. Itkin siinä laittaneeni 400 euroa kankkulan kaivoon... ja se on meikäläisen taloudessa iso raha. 

Vähän aikaa itkettyäni tein selviytymissuunnitelman ja päätimme mennä sunnuntaina messuille ja hoitaa heti laivasta päästyämme "lastenohjelman", joka oli tarkoitus tehdä sunnuntaina. Tosin Junibacken ja Skansen eivät olisi järin myöhään auki, joten molempiin emme kerkeäisi. Valitsin Junibackenin. Myöskään jouluostoksille ei jäisi aikaa, mikä harmitti minua suunnattomasti, sillä olisin halunnut jäädä aistimaan Tukholman joulun tunnelmaa...

Sentään VikingLine tarjosi brunssin lohdutuksena siitä, että piti meitä neljä tuntia panttivankeina. Tosin kaksi meistä oli niin huonovointisia, etteivät koskeneet ruokaan, tai toinen yritti mutta kun pekoni maistui kuulemma joulupiparille, se jäi lautaselle. Yksi sen sijaan voiteli mieluummin itsensä ruoalla, kuin laittoi sitä suuhunsa. Eli minä olin ainoa, joka nautti brunssista. Siellä oli oikein hyviä gratinoituja artisokkia ja brie ja mustaherukkahillo olivat ihania - ja skumppa. Yritin poikaystävälle sanoa, että ota nyt skumppa, kun tarjotaan mutta ei kuulemma maistunut. Jotkut eivät sitten ollenkaan ole tiimipelaajia! Kai minä nyt olisin kuilinut kaksi lasillista!

b2.jpg

Brunssin jälkeen menimme humppaklubille, tarkoituksena oli nyt viedä taapero tanssimaan mutta siellä alkoikin karkkibingo, jonka työntekijät olivat järjestäneet rauhoittamaan meitä kiukuttelevia matkustajia.

b3.jpg

Yllättävän hyvin se toimikin, unohdin ihan kurjuteni hetkeksi. Lisäksi rakastan Tukholman saariston katselemista. Jos olisimme olleet aikataulussa, olisi ollut pimeää silloin kun olisimme ohittaneet sen. Silti olisin mieluummin pysynyt omassa suunnitelmassani!

b4.jpg

Ei tullut voittoa bingossa, mutta teini voitti suklaalevyn arvonnassa.

b5.jpg

Minua harmitti risteilymatkustajien puolesta jopa ehkä enemmän kuin itseni. Kuvittelin, miten ikävää päivä Tukholmassa-risteilyn vaihtuminen "2 tuntia Tukholmassa"-risteilyyn olisi! Lohduttauduin sillä, että varmaan viikkari korvaisi tämän esim. uudella risteilyllä mutta ei! Laivayhtiö saa kuulemma halutessaan muuttaa saapumisaikoja. Ja olisinhan saanut myrskyn takia perua matkani... No en kai minä peru matkaa, jos minun pitää päästä messuille??? Suosittelen kaikkia valitsemaan SiljaLinen, koska Siljan alus, joka seilasi täsmälleen samassa säässä, oli "vain" pari tuntia myöhässä. Ilmeisesti siihen myrky ei vaikuta yhtä vahvasti!

Lopulta pääsimme ulos laivasta ja juoksimme Slussenille, josta pääsisi Djurgårdsfärjanilla vastarannalle.

b7.jpg

b10.jpg

Tällä matkalla ei viivästymisiä tai vastoinkäymisiä nähty.

b6.jpg

Alkoi jo hämärtää.

b8.jpg

b9.jpg

b11.jpg

b12.jpg

^ Tuo kippo se alkoi jo kiireellä valmistautua paluuseen pettyneet matkustajat mukanaan, kun me seilasimme Djurgårdenille.

Loppumatkasta kirjoitan erikseen, mutta mainittakoon, että seuraavana yönä heräsin taas kolmen-neljän välissä, kun poikaystävä alkoi juoksemaan hotellin vessassa. Ja paluumatkalla heräsin yöllä siihen, että oli minun vuoroni saada tartunta... ja juuri, kun olin palannut sänkyyn, alkoi teini yläsängyssä yökkäillä. Tässä kohtaa minua alkoi naurattaa, joka ei kuitenkaan ilahduttanut poikaystävää, joka odotti, että koska saa oksennusta niskaansa. Kun kaikki menee pieleen, niin siitä on jo pakko alkaa repimään huumoria!

Paska matka siis, kirjaimellisesti! Mutta kuului siihen kivojakin hetkiä. Niistä lisää myöhemmin...

Mitens teidän viikonloppu?

xoxo,

minä


PS. Tiedostan, että maailman mittakaavassa nämä ovat aika pieniä ongelmia, ja että jossakin lapsia kuolee nälkään. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että minua ketuttaa. Minulla on tapana vuodattaa kaikki ajatukset tähän päiväkirjaan, jota blogiksi kutsun, ne negatiivisetkin