Aamulla lähdimme katselemaan hotellin ympäristöä. Millainenhan huvipuisto tämä pappiland on? Count me in!

L1.jpg

Lähikiskassa ihmettelimme valikoimaa...

L2.jpg

Rohkeus ei riittänyt maistaa nestemäistä Bountya tai Marsia. Sen sijaan tyydyin vähän perinteisempiin virvokkeisiin:

L3.jpg

Pepsi Max Cherry ja Zero-Pepperiä. Miksi en saa näitä tuotteita Suomesta?

Ravitsevan limsa-aamiaisen jälkeen suuntasimme seuraavalle aamiaiselle Starbucksiin.

L4.jpg

Inhoan sitä, kun en osaa käyttäytyä oikein ulkomailla. Olimme kassajonossa tiirailemassa tuotteita tiskissä, kun siihen tuli tarjoilija, joka kysyi, olimmeko ottamassa mukaan. Sanoimme syövämme mieluummin paikan päällä, jolloin ko. setä käski meidät pöytään neuvottelemaan hänen kanssaan. On pikkaisen vaikeaa tietää, mitä haluaa syödä, jollei tiedä, mitä on tarjolla. Itse olin onneksi ehtinyt iskeä silmäni tuohon sienillä ja juustolla täytettyyn mihin lie, ennen kuin mokoma tuli häiritsemään. Teinille oli sen sijaan vaikeampaa ilmaista, mitä hän halusi syödä (ja juoda). Olisipa kaikki yhtä helppoa kuin Suomessa! Saimme kuitenkin aamupalaa ja kahvin oikein sydämen kanssa.

Sitten British Museumiin. Historian ystävänä minä olin siitä aivan täpinöissäni.

L5.jpg

Tässä tulee paljon kuvia kaikista muualta varastetuista aarteista:

L6.jpg

L7.jpg

L8.jpg

L9.jpg

L10.jpg

L11.jpg

L12.jpg

Minä nautin Assyrian, Egyptin ja Kreikan ja Rooman valtakunnan aarteista. Bristish Museumissa oli muutama huone Akropoliin Parthenon-temppelistä varastettuja patsaita. Teini kysyi, mikä on Parthenon, mikä oli minusta vähän käsittämätöntä ottaen huomioon, että hän tuli sieltä vasta pari viikkoa aiemmin. Kreikanripariinhan  kuului muun muassa tutustuminen Akropoliin kukkulaan. Miten me voidaan muka olla teinin kanssa sukua, kun se ei lainkaan innostu historiasta?

Teinikin viihtyi kyllä British Museumissa mutta lähinnä siksi, että siellä oli ilmainen wi-fi...

L14.jpg

L15.jpg

L17.jpg

L18.jpg

L19.jpg

L20.jpg

L21.jpg

Asia, jonka näkemistä minä odotin kaikista eniten, oli Rosettan kivi. Eli kivi, jonka avulla hieroglyfejä vihdoin pystyttiin tulkitsemaan. Näin muinaisten kielten tutkijana Rosettan kivestä on pakko innostua - joskin samaan syssyyn on pakko myöntää, että kreikka tuossa kivessä on kirjoitettu majuskeleilla ja minä luen kyllä sujuvammin minuskeleita. :D

Muutama muukin turisti oli hoksannut Rosettan kiven hienouden ja sen lähelle oli lähes mahdotonta päästä. Vähän sama efekti kuin Mona Lisalla Louvressa.

L13.jpg

L134.jpg

Ja eipä siitä sitten kummoista kuvaakaan saanut. Melkein olisi tehnyt mieli ostaa joku turistijäljennös kivestä ja tutkia sitä rauhassa kotona. Muutenkin olisin toivonut, että olisin saanut kiertää museota ihan yksin ilman muita ihmisiä.

L22.jpg

L23.jpg

L25.jpg

L26.jpg

Lounasta söimme museossa. Molemmat ottivat piiraan, joka oli käytännössä paistettu lehtitaikinalevy, jonka päällä oli eri täytteitä, jotka eivät olleet käyneet uunissa. Minun omassani oli auinkokuivattuja tomaatteja, mozzarellaa, munakoisoa ja artisokkaa. Teinillä taisi olla lohta, rucolaa ja creme fraichea?

L27.jpg

Idea oli ihan kiva - ja taidan käyttää sitä jossain tulevissa kekkereissä. En tosin laittaisi ihan noin paljon artisokkaa, se peitti kaikki muut maut alleen. 

 Museon jälkeen kävimme Primarkissa tekemässä halpoja vaateostoksia. Minä ostin poikaystävälle Marvel- ja Star Wars-vaatteita tuliaisiksi ja teini osti kassikaupalla vaatteita ja kenkiä itselleen. Primarkissa kuuli melkein enemmän suomea, kuin englantia. Ilmeisesti me ollaan pihiä kansaa ja juostaan halpojen hintojen perässä.

Mun matkaan tarttui vähän muutakin. Periaatteessa mun piti lopettaa keräileminen mutta...

L28.jpg

Hammasharja ja karkit olivat tuliainen taaperolle (syy ja seuraus). Mutta millähän perustelen sen, että raahasin 5 pulloa tavallista vettä Suomeen? En taida olla ihan parantunut... (Niille, jotka eivät tiedä: omistin joskus Suomen suurimman kokoelman Star Wars-tavaraa, koko 85,5 neliön asuntoni oli lattiasta kattoon ahdettuna täyteen niitä. Sitten ne alkoivat haitata asumista ja päätin, että tämän täytyy loppua... päätelkää, onko se loppu? :D )

Sitten taas liottamaan turvonneita jalkoja. Hotellihuoneessa oli vedenkeitin ja purukahvia, eli lilluminen sujui kahvista nauttien...

L29.jpg Ja sitten laittauduttiin nätiksi illan musikaalia varten... mutta se on jo toinen juttu se!

xoxo,

minä