1.jpg

Olipa kerran huone, jota kutsuttiin mun pukeutumishuoneekseni. Se oli täynnä roinaa ja siellä oli kaksi suurta vaatekaappia. Toinen oli harmaa Ikean Hemnes-kaappi ja toinen oli edellisten asukkaiden taloon jättämä valkoiseksi maalattu Ikea-kaappi... mallista ei tietoa.

Huoneen sotkuisuus ahdisti minua, joten päätin kunnostaa sen. Aloitin ostamalla Kouvolan kierrätyskeskuksesta vanhan rautasängyn. Sain sängyn ja karttapöydän (jonka kunnostan myöhemmin) yhteishintaan 100 euroa. Seuraavaksi aloitin kaappien kunnostamisen. Olin juuri K-Raudassa miettimässä tapetteja seinään, kun äitini ilmestyi sinne. Koska K-Raudassa on myös Riviera Maisonin tapettikirja, esittelin suunnitelmani. Tilaisin RM:n rottinkitapettia ja päällystäisin sillä kaapinovien peiliosat. Olisin varmaan kuitenkin tilannut tapetit PP's Decoresta, ellei äiti olisi sanonut, että hänellä on rulla rottinkitapettia ylimääräisenä kotona. Saisin sen, jos haluaisin. Olisin varmaan päätynyt tilaamaan hieman erivärisen rottingin, mutta ilmainen on ilmainen. Score!

Ensimmäinen kaappi maalantui kuin itsestään. Sudin päälle Clas Ohlsonin pohjamaalia muutaman kerroksen ja sitten samaisen lafkan kalustemaalia taas muutamaan kertaan. Tapetointikin sujui suuremmitta ongelmitta. Sain myös liisterit äidiltä. Pitäisikö tämä nyt merkitä kaupalliseksi yhteistyöksi äidin kanssa, kun olen saanut ilmaista tavaraa? Verottaja voi sitten vaikka laskea, että olen saanut ennakkoperintönä 60 euron tapettirullan ja purkin liisteriä!

2.jpg

Ongelma muodostui vasta, kun aloin laittamaan kaappiin kahvoja. Olin käynyt K-raudasta ostamassa 3 Arctic Marinen knaapia ovenkahvoiksi. Kotona huomasin, että kaksi niistä oli aivan erilaisia, kuin se, jollaisia luulin ostaneeni. Ero ei ollut niin suuri, että olisin huomannut sen kaupassa ottaessani kaikki kolme samasta koukusta. Toiset olivat hieman kulmikkaampia päistä ja ruuvin aukot niissä olivat erikokoiset. Palasin Kotkan K-Rautaan pahoitellen omaa hölmöyttäni, kun en ollut huomannut ottaneeni erilaisia. Sain onneksi palauttaa vääränlaiset knaapit, myös sen, jonka olin irroittanut pakkauksestaan. Harmikseni huomasin, että oikeanlaisia kahvoja oli vain yksi jäljellä. Eli yhdestä ovesta kahva jäi uupumaan.

Moka ei varsinaisesti ollutkaan minun, vaan totesimme myyjän kanssa, että molemmanlaisissa kahvoissa oli sama tuotenumero ja siksi ne roikkuivatkin samassa naulassa kaupassa. Eivät hekään tienneet, että siinä oli kahta mallia. Vika oli siis selkeästi Arctic Marinen. Kävin Kotkan Motonetissä, mutta siellä ei ollut oikeanlaisia, vaikka joitakin Arctic Marinen knaapeja heillä olikin. Soitin Kouvolan K-Rautaan kysyäkseni, löytyisikö sieltä oikeanlaista kahvaa. Tosi hauskankuuloinen mies puhelimessa muistutti minua siitä, että sisämaassa ei juuri veneilytuotteille ollut menekkiä. Heiltä ei löytynyt koko tuotetta. Olisihan minun ehkä pitänyt ajatella tuota! :D

Lähetin isännän Porvoon K-Rautaan ja Motonetiin laihoin tuloksin. Lopulta appivanhempien luona kyläillessä löysin Raision K-Raudasta samaa mallia. Siellä niissä oli vanhanmallinen pakkaus. Ilmeisesti malli on siis muuttunut jossakin vaiheessa. Mutta sain viimein kaappini kasaan!

3.jpg

Toinen kaappi olikin sitten oikea murheen kryyni. Se oli huonossa maalissa. En tiedä, millä se oli maalattu, mutta kaapin päällä oli muovisen näköinen paikoin kupruileva kerros. Ehkä akryylimaalilla?

4.jpg

^ Vanhassa maalissa oli kupruja ja huonosti maalattuja paikkoja...

En tiennyt, miten uusi maali käyttäytyisi kuprujen päällä, joten päätin puhaltaa kaapin maalittomaksi. Maali irtosi liimaisena kerroksena. Totesin liimapinnan johtuvan siitä, että puhallus vei mukanaan puun näköisen tarrakalvon lastulevyn pinnasta. Jos vielä luulit Ikean kalusteiden olevan kokopuuta, mietipä uudestaan!

5.jpg

^ Kalvo irtoaa...

6.jpg

^ Havainnollistus maalaamattomalta puolelta. Sisältää puun näköistä valmistetta.

7.jpg

Girl power!

Liima jäi köntteinä levyyn kiinni ja aika paljon sai tehdä mattoveitsen ja hiomakoneen kanssa töitä, että kaapin pinta oli sen verran tasainen, että siihen viitsi maalata. Näin jälkikäteen ajateltuna, enemmänkin olisi voinut nähdä vaivaa. Mutta minä olen tosi kärsimätön. Haluan näkyvää tulosta heti! Hiominen on maailman ärsyttävintä puuhaa...

8.jpg

^ Olen myös yltiöoptimistinen sen suhteen, millaiselle alueelle kuvittelen maalia roiskivani. Niinpä saan sitten rapsutella sitä laminaatista...

Lopulta tämäkin kaappi saatiin maalattua ja tapetoitua. Siihen valitsin hieman halvemmat kahvat Arctic Marinen valikoimasta - veneilyteemaa edelleen noudattaen.

9.jpg

^ Balettitossut löytyivät Jussin jättikirppikseltä

10.jpg

^ Kaapin päällä odottaa pikku-ukkoa lentokone, jonka hankin Living Deauvillestä, Naantalista, synttärilahjakortillani.

Muuten huoneen sisustus on aika suoraan kirpparilta. Pöytä löytyi kirpputori Wanha Nestorista Maskusta. Siinä oli karmea bling-bling-timantti vetimenä, mutta vaihdoin sen merihenkiseen solmuun. Peili on samasta paikasta. Tosin peili on rikki, pitäisi teettää siihen uusi. Mutta jos kehys maksoi vitosen, olihan se poimittava mukaan! Tuolin olen ostanut tädiltäni ja laivan sain anopilta. Tervapurkki pöydällä on Ahvenanmaan tuliainen itselleni. Mitähän sitä tervaisi? Terva kun on lempituoksuni!

11.jpg

Seuraavaksi käsittelyyn menee takaseinä, johon olen korvamerkinnyt sopivan tapetin. Laminaatin aion yrittää maalata valkoiseksi. Verhotanko pitäisi hankkia. Ja isäntä lupasi rakentaa sängyn päälle suunnittelemani hyllyn. (Innon voi oikein aistia hänestä!) Haluaisin tilata sänkyyn Henkkamaukan pellavalakanat, mutta miksi ne ovat tällä hetkellä loppuunmyydyt?

Töitä siis vielä riittää, mutta kaapit saivat todellakin ryhtiä tapetista! Nyt tämän huoneen ovea kehtaa jo pitää auki! Aiemmin sitä on piiloteltu ja olen ollut häpeissäni, jos vieraat ovat vahingossa menneet sen avaamaan...

Mitäs tykkäätte muutoksesta? Tai tehän ette kyllä nähneet ennen-kuvia. Syystä!

xoxo,

minä

 

Muita Ikea-kalusteiden tuunauksia:

 

* Siirretty Starboxista 31.3.2019 *