Tämä tarina voisi alkaa lainauksella lempikirjastani - A.A.Milnen Nalle Puhista: "Elipä kerran kauan, kauan sitten noin viime perjantaina..." kipeä nainen, joka oli ensimmäistä päivää lähes viikkoon liikkeellä ulkona. Lojuttuaan useita päiviä kotona tekemättä mitään häntä alkoi tekemättömyys ahdistaa. niinpä ollessaan muutenkin Pasaatissa asioilla hän päätti piipahtaa Tiimarissa, jossa oli kuullut tyttärensä kertoman mukaan olevan jätti-ilmapalloja.

"Sattuisiko sinulla olemaan ilmapalloa?" "Ilmapalloako?" "Niin juuri. Sanoin itselleni tänne tullessani: ´Olisikohan Risto reippaalla mahdollisesti ilmapalloa?´ Sanoin näin itsekseni ajatellessani ilmapalloja ja mahdollisuuksia." "Mihin sinä ilmapalloa tarvitset?"

No tietysti lampun tekemiseen, daa. Kotimatkalla kävelin lähetyskirppari Fidan ohi ja hain loput puuttuvat tarpeet, pitsiliinat. Kuvassa saaliini. Liinojen hinnat olivat 0,5 euron ja 3,5 euron välillä ja samalla kai nyt sitten osallistuin lähetystyön tekemiseen, vaikka Fida taitaa olla vähän eri kristillisen kirkon kirppari, kuin meidän ev.lut.kirkko. Mutta kaipa ne rahat silti hyvään menevät ja mahdollisesti Fida ainakin maksaa tilavuokraa meidän seurakunnalle? :)

Liisteriä minulla oli avaamaton purkki kotona ison tytön huoneen tapetoinnista. Näillä aineksilla siis taistoon pimeyttä vastaan!

BeFunky_Instant_2.jpg-normal.jpg

"Kukaan ei voi olla ilahtumaton saatuaan ilmapallon."

Pakko olla eri mieltä Nasun kanssa. Jätti-ilmapallot olivat alelaarissa euron/kappale, lisäksi kaikesta oli osta 3, maksa 2-tarjous. Ostin siis kolme jättipalloa, ihan siksi, että viimeksi, kun ostin tytölle jättipallon, se oli jo valmiiksi puhki. Pallon puhaltaminen oli ensimmäinen suuri ongelma. Ensinnäkin minulla on tämän poskiontelontulehdus/flunssa-kombon takia hengitysvaikeuksia. Toiseksikin jätti-ilmapallossa on myös jättimäinen suu ja ilmaa on vaikea saada tähdättyä sisään. Minä siis puhkuin ja puhisin, kunnes en kyennyt enempään. Ei tullut ihan pyöreä! Seuraavan vaikeuden tarjosi liinojen liisteröiminen palloon, se kun pyöri karkuun, minkä kerkesi. Olisin varmaan tarvinut yhtä monta kättä, kuin mustekalalla on lonkeroita!

BeFunky_Instant_2.jpg-normal.jpg

Aiemmin viikolla olin harmitellut, etten ollut jaksanut raahata postiluukusta tipahtelevia mainoksia lehtilaatikkoon, nyt olin siitä ihan tyytyväinen. Sain niistä sottausalustan, heittelin nimittäin liisteriä mihin sattuu!

Hankkimani määrä liinoja ei aivan riittänyt vaan minun piti tehdä reissu toiselle kirpparille hakeakseni vielä yhden liinan. Muilta kirppiksiltä oli tosi vaikea löytää liinoja, lopulta sitten sellaisen löysin, en mitään nättiä tosin. Ja reissu tuli sikälikin kalliiksi, että sieltä tarttui mukaan nukkekoti... mutta siitä lisää myöhemmin!

Pallon kuivuttua lisäsin vielä toisen kerroksen liisteriä. Sitä kuluikin koko purkki.

"Tämäpä hassua", hän ajatteli. "Mikähän se pamaus oli? Ei kai yksi kaatuminen voinut sitä aiheuttaa? Entä missä ilmapallo oli? Ja mikä on tuo pieni märkä rätti?" Se oli ilmapallo. "Oi voi!" sanoi Nasu. "Oi voi, voi, voi!"

Näinhän sitä luulisi tapahtuvan, kun ilmapallon puhkaisee...

BeFunky_Summer_1.jpg-normal.jpg

Odotin pamausta mutta sitä ei tullut. Neula teki reiän palloon mutta pallo ei muuttanut muotoaan. Ei tullut pientä märkää rättiä. Niinpä jouduin saksimaan pitsipalloa auki hyvän matkaa, jotta sain revittyä ilmapallon ulos. Sitten se täytyi ommella takaisin muotoonsa lampun ympärille. Tästä tuli ison tytön lamppu vaikka aluksi ajattelin sitä vauvan huoneeseen. (Ainahan voin tehdä uuden...) Tytön lamppu kävi niin kuumana, että vaihdoin sen Ikean Led-lamppuun, jolle luvattiin jopa 20 vuoden paloaika. Se onkin hyvä, sillä jos lampun vaihtamiseksi tarvii purkaa ja ommella pallo uudestaan kiinni, sitä ei järin usein mielellään tee!

BeFunky_Summer_1.jpg-normal.jpg

Että sellainen valopallo. Ihan kivoja kuvioita se loihtii pimeässä seinille... Aivan pyöreä siitä ei tosiaan tullut :/

Nyt ruoan laittoon!

xoxo,

minä

 

PS: Ohjeet onnistuneeseen pitsipalloon täältä: http://dosfamily.com/2011/01/lace-lamp/