Kaupoissa on nykyään salaattibaareja, joista saa koota itselleen mieluisen salaatin. Se on loistavaa, koska kasvissyöjänä voi joskus olla vaikea löytää vaikka reissun päällä kaupasta valmiseinestä... saatikka jos oletkin karppaava kasvissyöjä! Salaattibaari on ratkaisu tähän. Usein noissa salaattibaareissa on tarjolla Pico de Galloa, korianterilta maistuvaa tomaattisalaattia. Ensimmäisellä kerralla Pico de Gallo oli taivaallisen hyvää. Seuraavalla kerralla kauhoin sitä laatikollisen ja silloin siitä puuttuikin täysin maku. Alkoihan se kiukuttaa, joten oli valmistettava Pico de Gallo itse.

p1.jpg

Pico de Gallo

4 tomaattia
1 punasipuli
nippu tuoretta korianteria
1-2 mietoa punaista chiliä (alkuperäisessä ohjeessa puhutaan serrano-chileistä mutta minähän käytän, mitä Prismasta sattuu löytymään)
1 tl suolaa
1 limen mehu

Kuutioi tomaatit ja hienonna sipuli, chili ja korianteri. Yhdistä kaikki ainekset ja anna maustua ennen tarjoamista.

p2.jpg

Pakko myöntää, että tälläkin ohjeella saa toisinaan hyvin erimakuisia tuotoksia. Joskus on chili ollut niin vahvaa, että on ollut vaikeaa syödä ja joskus olikin vähän isompi lime ja koko sörsseli ui mehussa ja maistui ainoastaan limelle. Mutta pääpiirteissään ihan sairaan hyvää!

p3.jpg

^ Tämä ei ole mikään karppiannos! Voisiko joku pliiiiis keksiä hiilarittoman nachon? Toki tätä syö yksinäänkin mutta onhan tomaatissakin hiilaria... Kohtuudella siis!

xoxo,

minä