Minä sain liput Unkarin GP´in joululahjaksi. Tässä postauksessa ajattelin kuitenkin jakaa muutaman vinkin niille, jotka suunnittelevat lipun ostamista...

1.jpg2.jpg

Ensin on tietysti ratkaistava, mitä kisaa haluaa lähteä katsomaan. Tähän vaikuttaa moni seikka: ajankohta kalenterissa, paljonko olet valmis sijoittamaan lippuihin, matkoihin, majoitukseen, ruokaan yms. kohdemaassa ja niin edelleen.

Suomalaiselle kisaturistille Hungaroring ja Barcelona lienevät ne edullisimmat matkakohteet, kun laskee lippujen hinnan, matkakustannukset ja kaljan hinnan (=yleinen hintataso) yhteen. Jos on rahaa mällättäväksi, niin miksipä ei lähtisi kokemaan iltakisaa tai kisaa jossain eksoottisemmassa kohteessa - tai autokilpailujen kuningasta Monacon GP:tä (joka kuulemani mukaan ei paikanpäällä ole niin hohdokasta seurattavaa)?

Hungaroring Budapestin liepeillä on halvasta hinnastaan huolimatta laadukas vaihtoehto. Se on useamman kerran kerännyt FIA:lta parhaiten järjetetyn GP:n tittelin. Muissa kisoissa en ole ollut, mutta Hungaroringia uskallan silti suositella.

Sitten paikan valintaan... mitä asioita kannattaa ottaa huomioon paikkaa valitessa?

  • Mieti taas, mitä olet valmis käyttämään lippuihin. Hintaskaala on laaja ja sen sisässä on erilaisia mahdollisuuksia.
  • Oletko aikeissa osallistua koko kisaviikonlopun tapahtumiin, vai ainoastaan sunnuntain kisaan? Muiden päivien mukaan ottaminen ei lisää lipun hintaa kovin suuresti, Silver-tason lipuissa Unkarissa kyse oli muutamasta kympistä. Koko viikonlopun passilla pääsi osallistumaan varikkokävelyyn torstaina ja kokemaan Formulat vieläkin lähempää. Edullisimmin selviää toki, jos on aikeissa katsoa vain varsinaisen kisan.
  • Mieti, mitä haluat nähdä. Vapaasti valittavat paikat nurmelta ovat superedullisia ainakin Unkarissa (lapset jopa ilmaiseksi!), niiltä on usein jopa laajempi näkymä radalle, kuin kalliista katsomoista, mutta ei välttämättä screeniä, jolta seurata kisan kulkua. Haluatko siis nähdä isomman osan radasta ja olla aitiopaikalla mutkissa, joissa kolareita saattaa tapahtua, vai riittääkö sinulle, että näet pääsuoralla ohivilahtavat autot, mutta pystyt korvaukseksi seuraamaan kokonaiskisaa näytöltä? Muutenhan et välttämättä tiedä, kuka on käynyt varikolla tai pudonnut muista syistä sijoituksissa...
  • Jos haluat nähdä ohituksia, selvitä, missä kohtaa rataa ovat DRS-alueet, joilla avattavaa takasiipeä saa käyttää. Todennäköisimmin ohitus tapahtuu, kun siipi on ehtinyt olla hetken auki... eli ehkä DRS-alueen loppupäässä?
  • Kisan jännittävin kohta saattaa olla ensimmäiseen mutkaan tuleminen startin jälkeen. Ensimmäisessä mutkassa suurella todennäköisyydellä kolisee. Sen näkeminen voisi olla mukavaa... 
  • Pääsuoralla tallien toiminta ja pitstopit näkyvät katsojalle, siellä on todennäköisesti myös parhaat screenit - ja kalleimmat hinnat.
  • Usein vain pääkatsomo on katettu, katos suojaa auringolta ja sateelta. Mutta niin tekevät tietysti myös halpa sadeviitta ja aurinkorasva.
  • Ruoka- ja juomakojut ovat todennäköisimmin lähellä pääkatsomoa. Tosin niihin ei kyllä kesken kisan ehdi jonottaa...
  • Jos haluat päästä juhlimaan voittajaa podiumin alle, selvitä, mistä kohtaa portit radalle avataan. Tämä ei yleensä tapahdu pääkatsomosta. Hanki paikka siitä läheltä.

Näitä asioita arvottamalla sitä täytyy sitten päästä jonkinlaiseen kompromissiin.

Meillä oli siis Silver 2-liput Hungaroringiin. Koko viikonlopun hinta tällä melko hyvällä lipulla oli 195€. Halvimmillaan olisi tosiaan selvinnyt parilla kympillä. Ajattelin jakaa muutaman kuvan siitä, miltä kisaviikonloppu Silver 2-katsomosta näytti (lisää tulossa myöhemmin...).

3.jpg4.jpg5.jpg

Meidän istumapaikkamme oli lähtöruudun 13 kohdalla, joka sattui osumaan Sergio Perezille (näkyy keskimmäisen kuvan alalaidassa). Radalle jääneet autot tuotiin rekalla ihan meidän eteen aika-ajojen aikana. Pääsuoraa näki jonkin matkaa ja radan viimeisen mutkan, muuten olimme screenin varassa, joka oli suoraan silmien edessä.

Tässä vielä muutama kuva torstain varikokävelyltä. Oli pakko työntää naamani joka kuvaan, että voin todistaa olleeni paikalla...

6.jpg7.jpg8.jpg

9.jpg

15.jpg16.jpg

12.jpg13.jpg14.jpg

Tässä mun vinkit lipun ostoon! Lisää formulajuttuja tulossa... pysy kuulolla!

xoxo,

minä

 

^Siirretty Starboxista 31.3.2019 *