Sisko ei ollut erityisen iloinen siitä, että olimme omatoimisesti piipahtaneet Frankfurtissa. Sen ansiosta saavuimme hieman ajateltua myöhemmin Mannheimiin, jota sisko olisi mielellään meille esitellyt. Pääsimme sitten kuitenkin iltakävelylle kaupungille... paitsi teini, joka kärsi vatsa- tai pääkivusta, tai jostain. Ja siskon luona oli wi-fi...

Ihan hyvillä kulmilla sisko asuu, ainakin kadunnimistä päätellen!

c1.jpg

Kävimme ostamassa jätskit kuuman päivän kunniaksi. Saksassa yksi pallo maksaa jotain 80 sentistä 1,2 euroon. Onneksi en asu Saksassa, saattaisin olla lihava(mpi)!

c2.jpg

Mun kipossa taitavat komeilla peruskomboni ainekset - pistaasi ja kookos. Kuuma sää alkoi selkeästi kääntyä hiostavaksi ja ukkosta enteileväksi. Minähän pelkään ukkosta aivan kamalasti... Maisema alkoi muuttua harmaammaksi.

c3.jpg

c4.jpg

c5.jpg

Ja sitten alkoi kuulua ukkosen jylinää... ja kiljumista (mistä lie?) ja siskon ivallista naurua.

Sitä kuvittelee ottaneensa kivoja lomakuvia mutta kotona huomaa, että kameran linssissä on ollut jonkin sortin karva ja läikkä, joka pilaa 70% kuvista. Se pistää vähän harmittamaan, pakko lähteä uusiksi?

c6.jpg

c7.jpg

Kun pääsimme tähän torin laidalle, vettä alkoi tulla kaatamalla. Siis aivan hirveästi! Hain turvapaikkaa vaateliikkeestä. Onneksi kuuro meni myös ohi. Märkinä tallustelimme sitten pitkin kaupunkia etsien ruokapaikkaa. Sisko johdatti meidät aasialaiseen ravintolaan. Minä en ole mikään aasialaisen ruoan ystävä, ensinnäkin vihaan riisiä ja toiseksi en ymmärrä ruokalajeja, joista puuttuu juusto. Mutta kevätkääryleideni ja nuudeleideni päällä oli korianterin lehtiä - ja siitä minä pidän. Ja nälkä oli sitä luokkaa, ettei sopinut valittaa. Äitini kysyi, pitäisikö meidän ottaa teinille jotakin täältä mukaan. Jos teiniä tunnen, niin teinillekään aasialainen ei kyllä maistu! Se voi syödä kaikkia uppopaistettuja juttuja mutta jättää sitten lisukkeet ja kasvikset syömättä. Sanoin, että teini olisi onnellisimmillaan, jos saisi tuliaisia Burger Kingistä. Niinpä suuntasimme kaupungin toiselle laidalle.

c8.jpg

c9.jpg

Sillä aikaa, kun nuo lihansyöjät arpoivat, millaista evästä teinille vietäisiin, minä kävin tutustumassa paikalliseen puistoon:

c10.jpg

c11.jpg

c12.jpg

c13.jpg

c14.jpg

Harmittavaa kyllä, en saanut tästä tosi kauniista osasta puistoa kunnollista kuvaa, kiitos sen läiskän linssissä.

c15.jpg

c16.jpg

Olisipa miellä ollut tosiaan enemmän aikaa tutustua kaupunkiin, mutta kaikkea ihanaa ehdimme kyllä tehdä!

Siitä lisää myöhemmin... nyt kahvin keittoon. Huomenta!

xoxo,

minä