Tänään käveltäisiin. Noustaisiin Kiilopäälle ja käytäisiin Saariselällä. Saariselällä oli kuulemma mummojen kiimaviikot menossa. Mutta melkoisia mummojahan mekin ollaan jo... sekaan vaan!

Kiilopäälle kiipeäminen erosi Otsamolle nousemisesta siinä, että reitti oli täynnä niitä mummoja ja siinä, että puita ei ollut, vaan maasto oli koko matkalta karua.f1.jpg

Alhaalla kahvilassa käydessämme munkkikahvilla huomasin kyltin, jossa luki, että Kiilopää olisi hyvä paikka geokätköillä. Ja niin olikin, kartutin saldoa monella Lapin kätköllä.

f9.jpg

f2.jpg

f3.jpg

Nousu oli yllättävänkin raskasta, jouduin huilaamaan pariin kertaan välissä.

Ylhäällä kätköillessä löin teinin kameran linssin kiveen. Sori...

f4.jpg

f5.jpg

f6.jpg

Juuri, kun olimme lähdösä laskeutumaan alas, kuului korviahalkova meteli. Säikähdin ensin, että Venäjä hyökkää mutta kun hornetti ilmestyi näkyviin hoksasin, että sehän meikäläisten omia. Oli aivan MIELETTÖMÄN SIISTIÄ, kun se kiersi hyvin matalalla kireän kiepin muutamaan kertaan huipun ympäri ja lensi sitten tiehensä. Oli Kallelta kivasti tehty tilata ylilento retkellemme!

f7.jpg

f8.jpg

Matkanteko alaspäin oli aika paljon helpompaa!

f10.jpg

f11.jpg

f12.jpg

f13.jpg

Jatkoimme Saariselän keskustaan. Sellaista Lappia minä en ennen ollut nähnyt, enkä koe jääneeni mistään paitsi. Hotellia hotellin vieressä, yök! Oli siellä sentään kappeli hiljentymistä varten...

f14.jpg

f15.jpg

f16.jpg

Siitä menimme Kaunispään huipulle syömään. Matka olisi taittunut autolla mutta Mari ja Anne tahtoivat kävellä. Minä jäin heidän kanssaan, sillä kuvittelin pääseväni nauttimaan kauniista luonnosta mutta nousu tapahtuikin turistikylän läpi. No, tulipahan liikuttua kuitenkin!

f17.jpg

Ravintolassa katselin huolestuneena ruokalistaa, siinä ei nimittäin näkynyt kasvisvaihtoehtoja. Olin jo ajatellut vnkua lisukkeet jostakin liha-annoksesta tai alkusalaatin, mutta tarjoilija kertoi, että heiltä löytyisi kasvispihvejä. Saisin valita kastikkeen kahdesta vaihtoehdosta. Koska en ollut koskaan syönyt korvasieniä, päätin valita kastikkeeseeni niitä.

Ja oli kyllä niin nappi annos, että!

f18.jpg

Pihvin alle piilotetut juurekset olivat ehkä parhaita koskaan syömiäni! Muut söivät lähinnä poron käristystä. Ainoastaan koulun ruokalasta muistuttavat tarjottimet häiritsivät elämystä.

f19.jpg

Jälkkärilistalla oli monta ihanuutta, päädyin lakkasorbetiin.

f20.jpg

Kun muut jonottivat vessaan, minä hain tältäkin huipulta kätkön. Sitten käytiin Saariselällä ostamassa tuliaisia.

f21.jpg

Ei oikein tahtonut löytyä...

f22.jpg

Tämän rimpsun minäkin muistan koulussa oppineeni, samoin kuin mänty=honka=petäjä. Mutta kyllähän se niin on, että se on lakka!

"Kotona" Mari paistoi loput lettutaikinasta letuiksi. Nyt minäkin pääsin syömään, vaikka kotaan emme menneetkään.

f23.jpg

Miespuolinenkin väki selvisi mummojen kiimaviikoilta ehjin nahoin takaisin Angeiin!

xoxo,

minä