Pääsiisaamuna lähdimme poikaystävän ja taaperon kanssa käymään Ruissalossa kasvitieteellisessä puutarhassa, kun olin Turun Sanomista lukenut, että siellä on pupuja, lintuja, kilpikonna ja kaloja. Yritin herätellä teiniäkin ja kysyin, lähteekö hän mukaan. Teini vastasi, ettei jaksa. Mutta jälkikäteen ei muistanut, että tämä keskustelu oli edes käyty - ja vaikutti närkästyneeltä siitä, että ei pässyt mukaan.

Taapero oli hieman pahantuulinen, eikä suostunut itse lainkaan kävelemään. Meni ehkä sikäli reissu vähän hukkaan. Alikulkusillalla puutarhalle tapasin vanhan tutun...

passi29.jpg

Puutarhalla taaperon lempipaikka oli kalalampi, kaloista hän jaksoi jopa innostua!

passi31.jpg

passi30.jpg

Siinä puutarhan kupeessa sttui olemaan geokätkökin, joten sen loggasimme ja innostuin taas niin, että illasta mentiinkin poikaystävän ja hänen siskonsa kanssa pyydystämään kymmenkunta kätköä lisää. Tämä johti meksikontuliaisina saamieni tuliterien Conversejen mutaantumiseen mutta bongasin sentään ensimmäiset kevään merkit.

passi32.jpg

Maanantaina aamupäivästä olikin sitten kotiinlähdön aika, koska mulla oli taas illalla yhdet synttärikemut. Kaverit tulisivat kakulle. Leipomaan en ehtinyt, joten pakastekakuilla mentiin! Kotimatkalla pysähdyimme Lohjan ABC:lle syömään. Punnitse ja säästä-myymälä oli toisesta pääsiäispäivästä huolimatta auki, siellä olisi ollut aloittelevalle karppileipurille vaikka mitä mutta tyydyin ostamaan vain yhden herkkupatukan. Taputin itseäni olalle, kun olin selvinnyt koko pääsiäisen herkuitta. Näissä patukoissa ei ollut paljonkaan hiilaria, joten yhden sellaisen olin toki ansainnut.

passi17.jpg

Näitä saa muuten näköjään täältä Kotkastakin (Pasaatista ja Citymarketista). Ihan syötävää - ja täyttävää! En jaksanut syödä koko patukkaa kerralla.

passi18.jpg

Taidanpa ostaa näitä reissuun mukaan, pelkään nimittäin ihan älyttömästi, että Englannin matka sotkee mun dieetin ja taukopaikoilta voi olla vaikeaa löytää karppia syötävää. Nämä ovat kyllä niin älyttömän kalliita, että siihenhän kuluu jo iso osa budjetista! Karppinäkkäriä sitten pakasterasiassa mukaan? Se taas on kyllä niin kuivaa, ettei mene ilman limpparia alas. 

Mutta takaisin asiaan. Pasha, jonka olin laittanut pitkäperjantaina alulle oli kivasti valmistunut "kemuiksi". Pähkinöitä en voinut siihen poikaystävän takia laittaa, joten tässä oli nyt sitten mantelirouhetta, 86-prosenttista suklaata ja persikkakuutioita. 

passi8.jpg

Siinä ovat nyt sitten käytössä ne Loviisan Aitasta ostetut paikkakortinpidikkeet. Näihin erityisruokavalioihin on vain paras nyt tottua, kun taaperokin on ilmeisesti allerginen vehnälle.

passi9.jpg

Tuon lootan ostin Tamburiinista joskus viime kuussa, maksoi hieman reilun kympin. Tykkään mittanauhoista ja mittatikuista niin. En vaan keksinyt, mitä tälle tehdä... mutta taaperon erilaiset piparithan siihen sopivat kivasti.

Ystävä toi tällaisen hienosti nimetyn kakun. Epäilen kyllä, että se oli liian hyvää, ollakseen ihan terveellinen...

passi11.jpg

Sain hämmentävän hienon lahjankin ystäviltä. Vedin kassista ensin soijanakkeja (mitä ihmettä?)... sitten juuston, savumanteleita, chilikastiketta ja juuressipsejä. Ja lopulta Riviera Maisonin paperiin käärityn paketin. Ja olin vielä ihan ulalla, vaikka ystävät sanoivat, että minun olisi jo pitänyt tajuta, mitä olin saamassa. Niinpä niin...

passi10.jpg

passi12.jpg

Aivan loistava idea! Lautasen sisältökin tuli syötyä. Tosin soijanakeista piti vain taapero (en muuten tajunnut katsoa, oliko niissä vehnää). Siitä se ehti sellaisen nappaamaan ja mussutti niitä niin hyvällä ruokahalulla, että muutkin erehtyivät maistamaan... sitten niitä kiroillen syljeskeltiin suista. Minusta jälkimaku oli kyllä nakkimainen mutta muut sanoivat, että minä en vain muista, miltä nakki maistuu!

Kivat synttärit. Kiitos kaikille jotka muistivat! Tässä iässä sitä mieluummin itse unohtaisi, että vuosia tulee lisää :D

xoxo, 

minä