BeFunky_tonttu06.jpg-normal.jpg

Toissa vuonna silloisessa blogissani oli joulukalenteri, jonka oli tarkoitus aueta joka päivä ensimmäisestä adventista jouluaattoon (vai -päivään?). Olin jopa ajastanut etukäteen luukkuja aukeamaan haluttuun aikaan, silloin kun en ollut kotona päivittämässä blogiani. Sitten sattui onnettomuus ja meidän mummo kaatui ja löi päänsä. Juoksin ensin mummon kanssa sairaalassa ja muutin sitten vähäksi aikaa mummon luo asumaan, joten joulukalenterin päivitys jäi.

Viime vuonna vuodatus oli hukannut kaikki valokuvat vanhasta blogistani, joten turhauduin, enkä edes aloittanut joulukalenteria.

Tänä vuonna haasteena on lähestyvä synnytys. Tiedän jo, etten joka päivä pysty päivittämään blogia, joten säännöllinen luukkujen aukominen ei tule kyseeseen. Teen siis epävirallisen joulukalenterin, joka aukeaa milloin sattuu ja luukkujakin voi olla epälooginen määrä.

 Tämän vuoden kalenterin teemana on joulupuuhat. Eli mitä kaikkea joulun aikaan saa tai pitää tehdä.

Ensimmäinen luukku: Kuuntele ja laula joululauluja

Joululaulut virittävät mielen joulun tunnelmaan. Luonnollisesti pidän lauluista, joissa on kristillinen sanoma. Minun puolestani petteripunakuonoilla ja nissepolkilla voi heittää vesilintua... Se ainoa poikkeus, jonka tähän keksin on "Tonttu", siinä on kaunis joululaulu vailla joulun sanomaa. Kirjasta, josta laulun sanat ovat, on myös ensimmäisen luukun kuva.

Itse kuuntelen mieluummin vähän raskaampaa musiikkia, joten joululaulut kuuntelen mieluiten Raskasta Joulua levyiltä. Eniten pidän lauluista, jotka saavat minut itkemään. Tällaisia ovat esim. Varpunen jouluaamuna ja Konsta Jylhän joululaulu.

http://www.youtube.com/watch?v=Afx-62sCmJ4

Raskasta joulua kannattaa ehdottomasti nähdä myös keikalla. Itsekin menisin, jos vauva ei olisi juuri syntymässä/syntynyt, kun keikkoja on. No ensi vuonna sitten... Ensimmäinen kerta Kotkan seurahuoneella oli hyvin surrealistinen kokemus, kun artistit lauloivat hartaasti Vapahtajasta ja juopunut baarikansa teki pirunsarvitervehdystä eturivissä...

Keikka-ajat ja -paikat löytyvät osoitteesta http://www.raskastajoulua.com/#!live/c1t44

Toinen juttu, johon on ehdottomasti osallistuttava on kauneimpien joululaulujen laulaminen kirkossa. Samalla voi tehdä hyvää lahjoittamalla keräykseen. Keräyslipas kulkee tänä vuonna myös Raskasta joulua-kiertueen mukana. Hieno homma, hevarit! Keräyksen tuotolla autetaan vammaisia lapsia kehitysmaissa. Kauneimmat joululaulut-tapahtumia voi bongailta sivuilta http://kauneimmatjoululaulut.fi/kj_fi/ (Siellä on myös ohjeet lahjoittamiseen! ;) )

Kaikkein rakkaimman joululauluni haluaisin vielä jakaa kanssanne. Se on Carola Häggkvistin Himlen i min famn, joka on Kauneimmat joululaulut vihkossa nimellä Taivas sylissäin (vai taivas sylissäni). Se on Neitsyt Marian kehtolaulu pienelle Jeesus-lapselle. Tämä laulu saa minut aina kyyneliin. Maria toivoo, että ihmiset kohtaavat hänen lapsensa rakkaudella ja lempeydellä. Tietäen, miten tarina jatkuu, kuka äiti ei itkisi samaistuessaan Marian osaan?

http://www.youtube.com/watch?v=SE-bDIYlDXo

Mikä on sinun lempijoululaulusi?

xoxo,

minä