1.jpg

Kolmas tietäjäukkeli (yllätys?) Pappilan facessa veikkaillaan seuraavaa luukkukuvaan ilmestyjää...

Luukussa 19 on tonttumuffineita. Minä en yleensä juuri tontuista perusta. Paitsi siitä "Tonttu"-nimisestä laulusta, joka on ihana. Mutta innostuin tekemään tonttumuffineita, kun näin sellaisia myynnissä Junibackenin kahvilassa, Tukholmassa.

2.jpg

Oma versioni on kokeilu yhdistää eri asioita. Citymarketissa palloillessani bongasin nimittäin Dr. Oetkerin syötäviä muffinivuokia ja valmiita muffinitäytteitä, ne ajattelin yhdistää perinteiseen pätkiskakkupohjaani.

3.jpg

^"Vähän" tärähtänyt kuva

 Syötävissä muffinivuoissa on se etu, että ainakin mulla paperiset vuoat joskus kärähtävät tai mustuvat ja ne on pakko ottaa pois ennen tarjoilua, jolloin muffini ei enää näytä niin kauniilta. Tai taikina tarttuu paperiin kiinni. Vuoat ovat siis vohvelia, eivätkä maistu oikeastaan millekään... Niitä löytyi muutamaa eri väriä.

Täytteistä minusta herkullisimmalta kuulosti salted caramel surprise, se lähti siis testiin...

Tällä ohjeella tulee 20 muffinia, tarvitset siis 2 pakettia syötäviä vuokia ja 2 pussia täytettä, jos teet kaikista muffineista tonttuja (minä en tehnyt)

Lämmitä uuni 175 asteeseen.Valmista ensin muffinitaikina:

5dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1rkl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta
150gr sulatettua voita
2dl maustamatonta jogurttia
1/2 pussia minipätkiksiä
3 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat (tavallisella maustamattomalla jogurtilla taikinasta tulee melko löysää, minulla sattui nyt olemaan kaapissa ainoastaan turkkilaista, ja sillä tulee vähän tönkömpää taikinaa... maussa ei varmaan hirveästi eroa...).Lisää joukkoon kuivat aineet. Sekoita kunnolla (ei tarvi vatkata koneella). Täytä muffinivuoat. Muista, että taikina paisuu uunissa, jätä vuoat siis vajaaksi. Paista 35-40 minuuttia.

Kun muffinit ovat uunissa, valmista kuorrute sekoittamalla 7,5dl Flora vispiä (3 purkkia), 3 rkl sokeria ja 6 rkl Sallisen vaniljakreemijauhetta. Värjää punaisella pastavärillä. Minusta tuntui, että lisäsin tosi paljon väriä ja aina vaan kermavaahto näytti siltä hennon vaaleanpunaiselta kermavaahdolta, jota on joulupöydässä (mikä juttu se on, miksi kukaan söisi kermavaahtoa pääruoan kanssa?). Onneksi vaahdon väri kuitenkin vahvistui jääkaapissa. Laita vaahto kylmenemään jääkaappiin muffineita odottelemaan. 

4.jpg

Poista pikkulusikalla keskusta muffineista ja kaada koloon täytettä (ihan hyvää tosin ilmankin). Pakkauksessa sanottiin, että helpoin laittaa lämpimään leivonnaiseen, joten tee se heti paiston jälkeen.

5.jpg

6.jpg

Kun muffinit ovat jäähtyneet, laita kuorrute pursotuspussiin (minulla ihan vaan pakastepussi, johon on leikattu reikä). Kuorruta muffinin päälle tonttupipo. Lähde ulkoreunasta ja täytä keskelle, kasvata ylöspäin. Koristele valkoisilla minivaahtokarkeilla.

7.jpg

8.jpg9.jpg

Tänäänhän on muuten meidän taaperon oikeat 3v.-synttärit, vaikka hätäisinä vietimme juhlat jo itsenäisyyspäivänä. Pitihän sitä olla synttärileivonnaisia oikeana juhlapäivänäkin...

10.jpg11.jpg12.jpg

^ Vampiiri...

Sellaista tällä kertaa...

xoxo,

minä

 

Aiemmat luukut:

Luukku 1 - joulukalenteri
Luukku 2 - piparikuusi
Luukku 3 - paperitähti
Luukku 4 - joulumarkkinat
Luukku 5 - jouluinen Porvoo ja joululahjaideoita
Luukku 6 - omaa aikaa
Luukku 7 - Rocky Road-kuuset
Luukku 8 - Muumien taikatalvikakku
Luukku 9 - sulaneet lumiukot
Luukku 10 - joululimppu
Luukku 11 - karppitilkkutäkkifoccacia
Luukku 12 - paketoi lahjoja
Luukku 13 - joulukukat
Luukku 14 - misteli
Luukku 15 - jouluviiri
Luukku 16 - kromikävyt
Luukku 17 - jouluappelsiinit
Luukku 18 - lumisadepallojätskiannos

 

* Siirretty Starboxista 17.2.2019 *