Jossei cossaus ole sinulle tuttu termi, niin tässä Wikipedian määritelmä termistä:

Cosplay, lyhennetty sanoista ”costume play” (jap. コスプレ, kosupure, suomalaisittain cossaus), eli pukuilu, on harrastus, jossa ihmiset pukeutuvat manga-, anime-, sarjakuva-, peli- tai elokuvahahmoiksi. Cosplayn juuret ovat Yhdysvaltain scifi-tapahtumissa, mutta nykymuodossaan se on rantautunut länteen Japanista, missä se on verraten suosittua ja josta suurin osa cosplay-pukujen hahmoista lainataan.

Itse en osaa ommella ja siinä varmaan suurin syy siihen, miksi en itse osallistu cossaukseen Scifi-tapahtumissa. Toinen syy on ehkä se, että vartalonmuotoni puolesta lähinnä Jabba the Hutt tulisi kyseeseen...

Mutta tässä muutamia räpsyjä Tukholman Scifiworld-tapahtumasta joulukuulta.8.jpg

^ #deathstarselfie #holidayondeathstar

9.jpg

10.jpg11.jpg

Lisää Star Wars-hahmojen asuja löytyy aiemmin postaamastani jutusta täältä - mutta olihan messuilla toki kaikkia muitakin. Niistä itseä kiinnostivat lähinnä Batman-hahmot...

12.jpg13.jpg

Mahtavia asuja vai mitä? Ja parasta mun mielestä on se, että 501. legioona harjoittaa pukeutumistempauksillaan hyväntekeväisyyttä erilaisissa tilaisuuksissa. Nyt taisivat kerätä rahaa syöpäsairaille lapsille, jos en väärin muista. Kyseessä on siis Star Warsin fanijaosto, joka pukeutuu mahdollisimman aidonnäköisiin itse tekemiinsä Star Wars-asuihin. Iso peukku ja sydän myös tälle! Tuli itsekin lahjoitettua rahaa.

Aikuisten naamiaiset, niitä on liian vähän! Eikö niin?

xoxo,

minä

 

* Siirretty Starboxista 18.2.2019 *

 

1.jpg2.jpg3.jpg

Kadehdin sitä itsevarmuutta, jolla nämä Slave Leiat vetävät! Itse miettisin varmaan koko ajan, näkyvätkö mun vatsamakkarat ja selluliitit kuvissa. Iso peukku näille naisille! Prinsessa Leian orjatar-asusta täytyy sanoa sen verran, että huhun mukaan Disney, joka osti oikeudet Star Wars-elokuviin, yrittää poistaa kaikki orja-asulelut myynnistä liian seksistisinä - ja oliko niin että aikovat kajota Jedin paluu-elokuvaankin? Se ei käy, sanon minä!!! Klassikoihin ei kosketa!

4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg