Minulla on tapana haalia itselleni joululehtiä. Viime vuonna, kun lempiblogini Kolmen tähden koti oli mukana Kotiblogit-lehden joulunumerossa, kiiruhdin ostamaan sellaisen. Lehden suurin anti minulle oli löytää Louise's spis-blogi, joka on täynnä mitä herkullisempia jälkiruokia.

...Tässä taannoin ystäväni täytti vuosia ja veimme hänet miehineen katsomaan Ismo Leikolaa. Sitä ennen kävimme syömässä ravintola Vaustissa Kotkan konserttitalolla. Minun kokemukseni Vaustista ovat rajoittuneet lounaaseen, mikä ei ole ollut mitenkään erikoista, mutta oikeastihan Vaustin listalta saa mahtavia ruokia! Jälkiruokalistalla oli erimakuisia fudgeja ja useampi meistä harkitsi noiden fudgejen ottamista jälkkäriksi. Lopulta kuitenkaan kukaan ei ottanut ja joku huokasi lähtiessään, että eipä meistä nyt kukaan sitten niitä maistanut.

Niinpä, kun meillä on tapana samalla porukalla kokoontua viikottain katsomaan telkkaria yhdessä, päätin tehdä ystäville fudgea, sillä tiesin, että Louisen blogista löytyy useita ohjeita siihen.

c1.jpg

c3.jpg

Turkinpippurifudget on tehty Oreo-fudgejen kaavalla. Lisäsin vain puoleen massasta Oreoita ja toiseen puoleen turkinpippurimurskaa ja laitoin ne eri astioihin jähmettymään. Minun fudgeni eroavat Louisen kauniista fudgeista väriltään, sillä ohjeessa kehotetaan käyttämään makeutettua (ei karamelisoitua) kondensoitua maitoa mutta Prismasta löysin vain sokeroimatonta purkkimaitoa ja sokeroitua karamelisoitua maitoa. Päätin käyttää jälkimmäistä. Siitä ruskea väri.

Piparkakku-fudget olivat teinin suosikkeja vaikka Oreot ovat hänen (ja kaikkien maailman muiden teinien lempparipipareita. Sitruuna-Passion fudgeakaan en pastaväreillä saanut ihan yhtä keltaiseksi, kuin Louise.

c2.jpg

Tuon määrän makeaa jälkeen tarvitsee jotain suolaista ja sopiva pikkusuolainen löytyi sattumoisin tämän vuoden Koriblogit-lehdestä (siellä on myös naapurini superkaunis joulukattaus!). Mutta tilkkutäkkileivän resepti siis tulee Muista syödä välillä-blogista. En ole ollenkaan varma, teinkö sen oikein... Ensinnäkin valmis leipä haisi ihan vappumunkeille, toiseksi minulla ei ole hajuakaan, mitä "sitko" tarkoittaa ja kun leipä oli tarkoitus voidella öljyllä, olin ihan varma, etten saisi pullasutia irti löysästä taikinasta mutta niin vain se onnistui! Oma lisäykseni oli Patros-feta kuutioina, sillä se pitää muotonsa paistaessa ja näyttää kauniimmalta, kuin mozzarella.

c4.jpg

c5.jpg

Hyasinttien asettelunkin blognappasin jostakin, en vain muista mistä. Olin juuri edellisenä päivänä miettinyt, että mitä hitsiä teen kirpparilta ostamallani kuivakakkuvuoalla, kun se ei uudessa keittiössä sovi mihinkään ja sitten näin tämän idean (tosin kauniimmin aseteltuna. Ja sattumoisin minulla oli myös Ikeasta ostettuja hyasintteja odottamassa ruukkuihin laittamista...

c7.jpg

Tästä oikeastaan lähdettiin hakemaan joulun tunnelmaa! Päivä päivältä se lähenee...

Mutta arvatkaa, oliko vaikea pitää näpit irti herkuista? Pakko se kuitenkin on, jos ei halua tulla sekoitetuksi joulukinkkuun...

xoxo,

minä