Meidän olkkarin ruokapöytä. Ainainen murheenkryyni. Siitä lähtien, kun aloin sitä tuunamaan, aina karmeassa kuosissa. Rasvatahroja. Vauvanruokaa hierottuna maalipintaan. Yök!

Kalkkimaali ja ruoka/vauva eivät sovi yhteen. Pöydän pintaan oli siis keksittävä jotain muuta. Yhdessä facebookryhmässä, jota seuraan ahkerasti, on meneillään dc-fix-buumi. Niinpä päätin kokeilla sitä. Tuotehan oli minulle jo tuttu, tuunasin sillä Bean Duktig-keittiön. Sama "rustiikki" kuosi valittiin pöytäänkin.

Pakotin poikaystävän viemään minut Kouvolan Etolaan kontaktimuovin hakuun. Puolitoista metriä dc-fixiä irtosi noin viidellätoista eurolla. Otin 90-senttistä muovia, sillä Ikean Jokkmok-pöytä on 75cm leveä. Saumaa ei siis tarvinut tehdä.

Arvasin jo etukäteen, että tästä tulisi pahanmielen projekti. olen aina inhonnut kontaktointia. Nyt jälkikäteen ajateltuna olisi varmaan kannattanut poistaa kalkkimaalipinta, sillä kalvo tarttui selkeästi siihen, ei pöydän pintaan. Se ei ole ongelma pöytälevyn päällä mutta reunoilla ja levyn alapinnalla kalvo ei tahdo jaksaa tarrata kiinni. Fiksailin sitä vähän erikeeperillä.

Kyllähän pintaan joitakin ilmakuplia jäi. Jos pöytään osuu suora valo, ne näkyvät, mutta muuten eivät juuri silmää häiritse. Minä, joka vihaan muovia, olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Ja turha kai sitä olisi hienoa kallista pöytää ostaakaan niin kauan, kun vauvasta on suurinta hupia hieroa puuroa sen pintaan. Toki on olemassa kerniliinoja, joilla pöydän pintaa voi suojata, mutta kokeillaan nyt tätä.

Poikaystävä sai kesken muovinkiinnityksen kuningasidean silottaa kuplat yhden puisen hyllylevyn kanssa. Ennen kuin ehdin kieltää, hän oli jo repinyt muovin pintaan naarmun. Normaalitilanteessa olisin todennäköisesti panikoinut ja itkenyt lattialla, että pöytä ja elämä on pilalla ja nyt on ajettava takaisin Kouvolaan jajaja... mutta nyt olin yllättävän rauhallinen ja järkevä ja sanoin vain, että irrotetaan muovia ja lisätään sen alle pöydän pintaan kaistale muovia naarmun alle. Täydellinen rikos, reikää ei oikeastaan huomaa!

BeFunky_048.jpg.jpg

Jalat maalasin Jeanne D'Arc Livingin Natural Whitella (ylläri!). Poikaystäväkin oli sitä mieltä, että valkoinen sopii pöytälevyyn paremmin, kuin sininen, jonka väriset jalat viimeksi olivat. Maalin nappasin Karhulasta W&M Centeristä, jonka tiloissa toimii myös kirpputori. Olin etsimässä Riviera Maison-löytöjä, kun edellisellä kerralla löysin RM-kynttilälyhdyn, mutta tällä kertaa mukaan tarttui jotain muuta. 2 violettia Mäkkärin Cola-lasia. (Juon näistä kyllä Pepsi Maxia) Meillä on päivittäisessä käytössä toisen malliset violetit Mäkkärilasit, tätä tölkkimallia olen aiemmin yrittänyt kirpparilta metsästää laihoin tuloksin. Nämä kaksi maksoivat 20 senttiä kappaleelta, joten olin varsin tyytyväinen löytööni! Ja samalla violetin lasin kokoelmani kasvoi... kaapissa tosin alkaa olla ahdasta! Tytöt ovat kyllä kunnostautuneet viime aikoina lasejen tuhoamisessa, joten sinne syntyy tilaa pikkuhiljaa...

BeFunky_052.jpg.jpg

Samalla reissulla Karhulaan kävin iki-ihanassa PP's Decoressa. Satuin muuten paikalle samaan aikaan, kun Riviera Maisonin johtaja oli vierailulla liikkeessä, wautsi! Sieltä ostin pöydän laitaan koukut.

BeFunky_050.jpg.jpg

"Miksi tähän pitää laittaa koukut?" kysyi poikaystävä. En osannut oikein selittää: "Koska ne on kivat siinä?" Ei se kysellyt enempää, vaan ruuvasi ne kiltisti kiinni. Ravintoloiden pöydissä pitäisi olla koukut asiakkaiden käsilaukkuja varten mutta kukapa sitä kotona käsilaukkua kantelisi. Ne nyt vaan on...

BeFunky_047.jpg.jpg

Tuntuu, että kamera paljastaa kaikki pöydän kauneusvirheet, livenä se näyttää ihan kivalta.

Pöydän päälle asetin kirpparilta löytyneen Pentikin tabletin ja Garda-Yyteri simpukka-asetelman, johon poikaystävä on näköjään heittänyt muitakin simpukoita mukaan. Riviera Maisonilla on kevätuutuuksissa tällaisia söpöjä ankkureita. Ostin sellaisiakin muutaman PP's Decoresta (3,5€/kpl).

BeFunky_051.jpg.jpg

Älkää välittäkö takana näkyvästä sikarumasta ikkunalaudasta ja patterista. Sauronin silmä tähyää jo niitä...

Tuolien uudistus on vielä vaiheessa, esittelen ne sitten myöhemmin. Mutta minulla on tunne, että meillä on uusi pöytä, hieno juttu, koska se ei maksanut paljon!

xoxo,

minä