Siskolla oli koulusta vapaapäivä ja hän vei meidät heti aamusta Technoseumiin... tai no heti kun löysimme sinne. Kyseessä on vähän sellainen Heurekan ja museon sekoitus. Keksintöjä ja vempaimia mutta myös historiaa ja entisaikojen elämää. Sisäänpääsy taisi olla 8 euroa aikuiselta.

j1.jpg

Mokasin heti alkuun, kun julistin kovaan ääneen, että olen nähnyt tuollaisen portin ennenkin - mutta siinä luki: "Arbeit macht frei". Sisko sähähti, että turpa kiinni, ei tuosta sovi puhua täällä! Niinpä yritin keskittyä vempaimiin. Se oli vähän hankalaa, kun kaikkien kojeiden käyttöohjeet olivat saksaksi ja sanasto vähän erilaista, kuin koulussa. Missään ei sanottu, että voisin syödä kilokaupalla juustoa... tai "Ich bin müde" "Du bist ja immer müde!" Ja muuta en tainnut oppiakaan... (todellisuudessahan olen kyllä saanut koulumme saksan stipendin aikanaan) Mutta englanninkieliset ohjeet olisivat olleet kiva lisä!

j2.jpg

Selvisi, että olimme aloittaneet kierroksen väärästä kerroksesta, joten peruutimme sitten takaisin aulaan ja suuntasimme hissillä yläkertan kierroksen alkuun.

Ylhäällä oli ihmiskokoinen hamsteripyörä. Voi kuinka olisin halunnut siihen juoksemaan! Ehkä se olisi onnistunut, jos olisin uskaltanut puhua henkilökunnalle. Tai puhuinhan minä, kun yksi poika tuli kysymään, mistä olimme.

j5.jpg

j6.jpg

Ehkä juuri kielitaidon ruosteisuudesta johtuen nautin vempeleitä enemmän historian siipien havinasta.

j7.jpg

j8.jpg

j3.jpg

j11.jpg

j10.jpg

Se mikä jäi harmittamaan, oli se, että jos olisimme istuneet junassa hetken pidempään, olisimme päässeet sillä ajelulle. Mutta kenen piti päästä kahvlle? Mutta enpä olisi kyllä millään arvannut, että museojuna lähteekin yht'äkkiä liikkeelle. Museon seinä avautui ja juna kiersi jonkinlaisen reitin ulkona. Ajelu, jonka missasimme, oli päivän viimeinen ja potkin kyllä itseäni päähän, kun en tajunnut tuota mahdollisuutta!

Mutta pääsinpä sitten ihailemaan muita kulkuneuvoja!

j9.jpg

j12.jpg

Siskoa ja teiniä ei saanut museosta ulos millään. Minä ja äiti sen sijaan kaipasimme raitista ilmaa koko päivän sisällä olon jälkeen. Niinpä päätimme lähteä läheiseen puistoon taapero mukanamme. Jätimme muut leikkimään Technoseumiin.

Suosittelen kyllä Technoseumissa käymistä kaikille, jos Mannheimissa käyvät... mutta Luisenpark se vasta olikin jotakin! Mutta siitä lisää seuraavassa päivityksessä..

xoxo,

minä