kukista1-0510a0b2-79eb-4917-b36a-002d4c9

Nolo tilanne uimalan saunassa

Oli joulukuu. Tällöin ei siis vielä ollut tietoa uudesta vauvasta mutta kotona oli kai joskus aiemmin puhuttu siitä, mistä vauvat tulevat. Olimme naperon kanssa uimalan saunassa, kun neiti yht'äkkiä kysyi: "Milloin isi laittoi vauvan siemenen sun sisään?" "Noh... siinä yhdeksän kuukautta ennen sun syntymää..." Tähän oli vielä turvallista vastata, mutta seuraava kysymys kuului: "Mitä isi tekee sulle silloin, kun sulla ei ole vauvaa mahassa?" Tässä kohtaa yritin hienovaraisesti vaihtaa puheenaihetta naperon yhä tivatessa vastausta. Kanssamme lauteilla olleella naisella tuntui olevan hauskaa. Puna minun poskillani vain levisi, kun selvisi, että hän on naapureitamme samalta saarelta.

Vauvansiemenistä

Tieto pikku-ukon olemassaolosta oli saavuttanut meidät ja naperokin odotti jo innolla isosiskoksi tuloa. Selailimme netistä vauvanvaatteita. Yhden kuvan kohdalla napero pysäytti minut ja sanoi: "Toi olis äiti hyvä vauva sulle!" "Voi kulta, eihän täältä vauvoja voi tilata, vaan..." Napero keskeytti minut tietävän kuuloisena: "No ei niin! Mutta vauvan siemeniä, että voi kasvattaa vauvan!"

Otetaanpas uusiksi se keskustelu siitä, mistä vauvat tulevat...

2.jpg

Unelmia hotelliyöstä

Tämän keskustelun aikana olin itse rippileirillä. Napero oli selaillut jotain mun sisustuslehteä isännän vieressä ja löytänyt ihanan näköisen hotellin. "Oi miten ihana! Myä halutaan olla tuolla Eerikan (naperon paras kaveri) kanssa kas (kaksi) yötä!" Kuvassa oli kaksi sänkyä. Napero oli ilmoittanut isälleen, että minä ja Eerika nukutaan tuossa sängyssä ja osoittanut toista sängyistä. Sitten hän oli lisännyt: "Siä ja Eerikan äiti voitte nukkua tuossa toisessa!" Isäntä oli hämmentyneenä kysynyt: "Missäs sun äiti sitten on?" "No töissä!", kuului vastaus, jota säestettiin daa-käsillä.

Eläkkeestä

Yhtenä päivänä isännän ollessa töissä napero kysyi minulta: "Milloin isi jää meidän kanssa eläkkeelle?" "Pappa on eläkkeellä, se ei käy enää töissä, eikä koulussa. Se käy vaan kauppassa!"

3.jpg

Epäselvyyttä tädin roolista

"Onko Wilma (minun siskoni) aikuinen?", kysyi napero. "On. Eikö se sitten vaikuta siltä?", minä kysyin. "Minusta se on iso lapsi!", vastasi napero.

Kuka keksikään kameran?

"Miltä Jeesus näytti vauvana?", napero kysyi. Minä aloin luennoimaan: "No kuule, Raamatussa ei ole yhtään kuvausta siitä, miltä Jeesus näytti. Ja kun silloin ei ollut vielä kameroitakaan..." "Miksi ei ollut kameroita? Oliko se siksi, ettei Jeesus ollut vielä keksinyt kameraa?"

 

Kyllä elämä nelivuotiaan kanssa on hauskaa! Muita naperon juttuja voit lukea täältä:

xoxo,

minä

 

* Siirretty Starboxista 31.3.2019 *