1.jpg

^ Ah nykynuoriso, te ette ymmärrä, miten hienoa oli saada käteen naisactionfiguuri! Prinsessa Leia ja He-Manin Teela uursivat uraa... Ja kun tytöllä oli vielä pyssy!

 

Piti kirjoittaa joulunvietosta, mutta se suunnitelma muuttui, kun sain veljeltäni Ernolta mese-viestin "RIP Carrie Fisher". Kirjoitankin lapsuuden sankaristani, Prinsessa Leiasta, jonka Carrie Fisher toi eloon valkokankaalla.

Veljeni on myös syypää siihen, miksi minusta tuli Star Wars-fani. Minä en ole koskaan pitäyt avaruuselokuvista ja olin valmis tuomitsemaan Tähtien sodan siihen samaan futuristiseen romukoppaan Star Trekien ja muun roskan kanssa. En muista millä Erno lahjoi minut viidennellä luokalla katsomaan originaalitrilogian, tai sopimus taisi olla Jedin paluusta, mutta halusin sen nähtyäni katsoa aiemmatkin osat.

Ja prinsessa Leia oli yksi iso osasyy siihen, miksi rakastuin niin tulisesti noihin elokuviin. Tähtien sotaa ennen naiset elokuvissa olivat avuttomia nyyhkyttäjiä. Heidät oli kirjoitettu mukaan, jotta he voisivat tulla miehen pelastamaksi. Prinsessa Leia ei tarvinut pelastajaa. Hän oli rohkea ja itsenäinen nainen, sankari siinä missä elokuvan miehetkin. Kovan paikan tullen hän tarttui itse aseeseen, eikä odottanut, että joku tulee pelastamaan. Hän vittuili vagitsijoilleen, vittuili niille, jotka tulivat pelastamaan, vittuili rakastetulleen... Silti Leia ei ollut kylmä, vaan syvästi tunteva, inhimillinen hahmo. Sellainen nainen minäkin halusin olla! Ja sellainen olen pyrkinyt olemaan. Monella tapaa Leia oli minulle naisen malli.

Ja Carrie Fisher ruumiillisti prinsessa Leian. Se julkisuuden ja menestyksen määrä niin nuorella iällä sekoitti Carrien elämän ja johti huonoihin valintoihin ja elämäntapoihin, joilla varmasti oli vaikutusta siihen, että elonkaari päättyi näin lyhyeen. Sinä olit silti sankarini, Carrie, sinussa oli munaa! Haluan sanoa vain: "Kiitos!"

2.jpg

^ Leffahistorian tunnetuin kampaus

3.jpg

4.jpg5.jpg

Prinsessa Leian "Planetaariset Laaksot"-kaulakoru, jota varten nostin tonnin opintolainaa. Kiittelen itseäni tästä hyvästä ideasta ja yhdestä Rooman matkasta joiden ansiosta makselen opintolainaa takaisin vielä vuonna 2019...

6.jpg

Naisenmallista prinsessa Leiaa kiittäen ja Leian eloontuomisesta Carrie'ta kiittäen...

xoxo,

minä

 

* Siirretty Starboxista 17.2.2019 *