Ollaan yritetty muuttaa asuntoa asuttavampaan kuntoon. Se tarkoittaa sitä, että minun on täytynyt viedä säilytykseen Star Wars-tavaroitani, jotta elämiselle tulee lisää tilaa.

BeFunky_019.jpg-normal.jpg

Säilytystila on aina ollut vähissä mutta nyt olemme yrittäneet vähäistä tilaa järkeistää.

Eteisen kaappi on ollut oikea murheen kryyni. Sitä ei ole uskaltanut avata, kun se on ollut vyötäröä myöten täynnä kenkiä ja muuta roinaa, jotka ovat uhanneet tulla syliin, jos oven avaa. Niinpä siivosimme joku aika takaperin kaapin kiikuttamalla Fidaan tai roskikseen pieneksi jääneet takit ja kengät. Malliltaan kaappi on kuitenkin sellainen, että kaaos syntyisi helposti uudelleen ellei sitten keksisi siihen jotakin ratkaisua...

Ikean sivuilta bongasin Komplement-lokerikon, joka on tarkoitettu Pax-järjestelmään upotettavaksi. Pienen mittailun jälkeen totesimme kuitenkin poikaystävän kanssa, että se oli täsmälleen samanlevyinen kaappimme kanssa. Niinpä pakkasin tytöt autoon ja suuntasimme Vantaalle. Jostakin syystä poikaystävä jäi mieluummin pelaamaan tankkipeliä.

Fotor0518231258-normal.jpg

Satuttiin paikalle aamiaisaikaan. Jaoimme 2 euron aamiaiset sillä tavalla, että teini söi mun aamiaisesta sämpylän ja makkaran ja minä sen aamiaisesta juuston ja kananmunan, koska silloin taas karppasin. (On mennyt melko satunnaiseksi tämä mun karppaaminen... joka kolmas päivä käyttäydyn kunnolla ja seuraavat kaksi päivää läskeilen). Puuroon ei koskenut kumpikaan, yök!

Teini on maailman paras shoppailukumppani. Hän järkeisti sen, missä järjestyksessä laatikot asetellaan kärryyn ja miten päin, että niiden viivakoodit saadaan luettua kassalla. Mulla ei ole tippakaan tuollaista käytännön älyä!

Kotona sitä älyä vaadittiin poikaystävältä, kun tämän lokerikon alle oli etureunaan rakennettava jonkinlainen kannake. Hienosti jätepuusta (jota löytyi toista kaappia siivotessa) hän saikin sellaisen aikaan ja lokerikko saatiin paikoilleen. Nyt kenkäkaaoksen ei pitäisi enää päästä syntymään!

BeFunky_065.jpg-normal.jpg

BeFunky_066.jpg-normal.jpg

Tässä muutamat mun tämän hetken suosikkikengät:

BeFunky_069.jpg-normal.jpg

Joskin nuo valkoiset hiersi niin pahasti, että kävelin teinin konsertista paljain jaloin autolle. Taas yksi merkki siitä, että olen vanha; viskoin valtaosan korkkareita kirppiskassiin! Toki suosin siksikin matalia kenkiä, että olemme poikaystävän kanssa yhtä pitkiä.

Ostin Ikeasta Bealle puolivuotislahjan mutta se vaatii hieman tuunausta ennen noita synttäreitä, joihin on tällä hetkellä kuukausi aikaa. Siitä lisää siis myöhemmin. Samalla täydensin myös keittiön varustusta. Sen jälkeen, kun edellisestä emalisäleiköstäni irtosi pinnoite, olen tullut toimeen jollakin omituisella reiäkkäällä muoviastialla, joka muutti meille poikaystävän mukana. Haaveissa oli kuitenkin uusi emalisäleikkö, jota en tuhoaisi pesemällä sitä astianpesukoneessa. Mukaan tarttui myös tankoa ja koukkua asioiden (kuten säleikön) ripustamiseen.

BeFunky_20140519_092614.jpg-normal.jpg

Vasemmalla roikkuu siis ihan pränikkä (ylivalottunut) Ikean säleikköni. Vasemman laidan vanhempi malli on kirppislöytöni. Käytiin nimittäin viime viikon lauantaina teinin kanssa myymässä meidän rojuja jossain tapahtumassa Korkeakoskella, koska siellä oli ilmaiset kirppispöydät. Oli vähän ulkopuolinen olo, koska koko tapahtuman muu väli varmaankin oli Korkeakoskelta. Kolmen tunnin seisomisen jälkeen luovutimme, kun uutta väkeä ei enää tullut. Siihen mennessä minä olin tienannut 15 euroa ja teini 9. Ainakin ilma oli tosi kaunis ja paikka viihtyisä!

Fotor0519122627-normal.jpg

Poikaystävä pelkäsi kuulemma, että toisin enemmän rojua kotiin, kuin mitä saisin myytyä. En nyt sentään, ainoa haksahdus oli tämä aarteeni, joka sopii tismalleen aiemmin hankkimaani maitokannuun:

BeFunky_20140519_093755.jpg-normal.jpg

Löytyihän siihen syykin, miksi tämä on niin ihana. Sehän on naapurimaastamme Ruotsista!

BeFunky_20140519_093805.jpg-normal.jpg

Teinin mielestä löytöni on kaikkea muuta kuin ihana. Hän ei suostunut koskemaan kippoon. Uhkasin ottaa yöllä kuvia, joissa teini halailee siivilää. Miten joku voi muka olla pitämättä aateestani? My precious...

Kotona tein kuitenkin havainnon. Olen järkyttävän altis vaikutteille. Ennen kuin kotiimme alkoi ilmestyä sinireunaista emalia, olin ostanut numeron Jeanne d'Arc Living lehdestä. Kun eilen selailin sitä noin ziljoonatta kertaa, epäilen löytäneeni syyn viehätykseeni:

BeFunky_20140519_123655%5B1%5D.jpg-norma

Ja tämä on siis tapahtunut täysin alitajuisesti tiedostamattani. Minulla ei vaan ole noin nätin väriset hyllyt. Itse asiassa inhoan meidän keittiötä. Sauronin silmä onkin jo kääntynyt tähyämään kohti keittiön kaappeja. Uusin minulla ei ole varaa mutta ehkä vihaisin niitä vähemmän valkoiseksi maalattuna.

Toiseen tankoon ripustin poikaystävän pyynnöstä keittiöpyyhkeen.

BeFunky_20140519_092622.jpg-normal.jpg

En osannut ehkä tarpeeksi arvostaa näitä pyyhkeitä, kun ne joskus mummolta Viipurin tuliaisena sain. Nyt ne sopivat kuitenkin emaleihini tosi kivasti. Ostin myös noita valkoisia purkkeja aterimille ajatuksena ripustaa nekin tankoon. Suunnitelmassa oli yksi pikku mutta. Aterinten paino keikauttaa kipot.

BeFunky_20140519_092805.jpg-normal.jpg

Kaiken kaikkiaan onnistunut reissu Ikeaan, jos multa kysytään. Ja eteisen kaappien siivoaminen poiki sen, että mulla on vihdoin kodinhoitokaappi, johon imuri mahtuu sisälle, kun se tähän mennessä on aina lojunut lattioilla.

Hyvä me! Hyvä meidän joukkue!

Tähän postaukseen jemmasin myös alitajuisesti useamman Lord of the Rings-viittauksen...

xoxo,

minä