Meidän Bea täytti 19. kesäkuuta puoli vuotta. Juhlan kunniaksi olin päättänyt tarjota paikalle pääseville puolikkaan kakun. Kakun sisuksen tein Kinuskikissan pitsikakun ohjeen mukaan (http://www.kinuskikissa.fi/pitsikakku?hakusivu=1). Pinnalle laitoin valmista Satin Ice Ivory-kuorrutetta. Laitoin tyytyväisenä kakunpuolikkaan jääkaappiin. Poikaystävä teki illalla valmiiksi cocktail-tikkuja, kysyin huolissani, että säilyvätköhän juustot syötävinä seuraavaan päivään. Ei käynyt edes mielessä, että kakku saattaisi olla se, joka ei säily kunnolla... Aamulla kakun täyte valui lautaselle kuorrutteen alta ja kuorrute hikoili läpi vaaleanpunaista nestettä. Ei hajuakaan, mitä tein väärin. Jos kotona olisi ollut joku, jolle kiukutella, olisin varmaan taas vaipunut itkukohtaukseen. Mutta onneksi oltiin vauvan kanssa kaksin, joten oli vain suoriuduttava. Niinpä koristelin paljon muffineita kakun ohelle. Kakkukin lopulta maistui oikein hyvälle, vaikka näytti aika rivolle.

Fotor07069538-normal.jpg

Fotor07069512-normal.jpg

Bea sai syntymäpäivälahjaksi Tripp Trapp-ssyöttötuolin. Neuvolasta ei kuitenkaan hellinnyt vielä lupaa istua siinä, joten neiti joutui tekemään tuttavuutta lahjaansa maan tasosta.

befunky_artwork.jpg-normal.jpg

Kun poikaystäväni näki tuolin ensimmäistä kertaa, hän sanoi, että tuo ei varmaan ole sinun toivomasi väri. Mutta kun se nimenomaan on... :) On kuulemma liian räikeä mun valitsemaksi. Minusta se sopii meille oikein hyvin. Ajattelin, että mummi ja vaari olisivat voineet lahjaksi osallistua tuon tuolin tai baby setin maksamiseen, ne kun ovat varsin kalliita. Mutta maksoivatkin sitten koko homman. Minulle jäi väin pehmusteen ostaminen. Stokken omissa pehmusteissa on tosi rumat kuosit mutta huutonetissä on jonkun ompelijan itse tekemiä pehmusteita harmaalla tähtikankaalla. Taidanpa tilata sellaisen... :)

Ensimmäistä sosetta maistettiin sitten tuolin sijasta isin sylistä. Bea oli kiinnostuneempi lusikasta, kuin itse ruoasta. Mutta seuraavana päivänä upposi jo koko purkillinen.

syndet-normal.jpg

Unohdettiin laittaa ruokalappu ja jälki oli sen mukaista. Onneksi isi oli ehtinyt hakemaan postiin tulleen lahjapaketin ennen kotiinpaluuta ja sotkuinen mekko saatin vaihdettua uuteen ihanaan leninkiin. Mekon mukana tulleet kengätkin pysyivät jalassa yllättävän kauan. Bealla on nimittäin tapana potkia kengät tai sukat saman tien jalastaan. Äidin riemuksi Bea sai kummeilta muumimarakassin. Se meinaan sattuu, kun siitä saa poskiluuhun. Mutta Bea soittaa sitä/niitä tosi mielellään. Mummi ja vaari saapuivat parahiksi konserttiin.

 

Minun valmistamani lahja on ehkä vähän kehnosti puolivuotiaalle sopiva. :D Ostin pohjaksi Ikean Duktig-keittiön.

duktig-leikkikeittio__0086284_PE214924_S

Se ei kuitenkaan ulkoasultaan vastaa minun estetiikkaani. Olen nähnyt Pinterestissä kivannäköisiä tuunauksia. Joten keittiö näyttää nyt tältä:

Fotor0706120555-normal.jpg

Maalasin uunien luukut ja lavuaarin hanoineen hopeaspraylla. Vaihdoin muoviset vetimet metallisiin (Prismasta). Dyykkasin mummin ja vaarin autotallista pikkuisia keittiölaattoja, liimasin ne paksuun pahviin (en sentään saumannut) ja maalasin ne Kalklitirin Antique Bleulla. Samaa maalia on muuallakin ja Winter Seccoa sen seurana.

Fotor0706120935-normal.jpg

Keittiötason päällystin DC Fixin kontaktimuovilla ja poikaystävä porasi uuninsäätimet paikalleen.

Ehkä sillä muutaman kuukauden päästä pääsee leikkimäänkin, kun Bea alkaa nousemaan pystyyn. Maalien turvallisuutta en tosin miettinyt tippaakaan. Olisi varmaan pitänyt...

Sellaiset olivat Bean puolivuotisbileet. Kylläpä aika kuluu nopeasti!

xoxo,

minä