1.jpg

Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Maarianhaminasta sijaitsee Kastelholman linna - ja sen kyljessä muutama muukin ihastuttava käyntikohde. Tämä reissu kannattaa ehdottamasti tehdä, jos Ahvenanmaalla on. Kastelholman linna on yksi Suomen keskiaikaisista linnoista. Minua se kiehtoi ennen kaikkea siksi, että suosikki-ihmiseni historiassa - Erik XIV - on ollut siellä(kin) vankina.

Lapsille linna tarjoaa hauskan aarteenmetsästyskierroksen. Sanomalla Hii-ohoi (tai jotain sellaista) lippukassalla, saa mukaansa pussin, jossa on aarrekartta ja tangaram-palapelin palaset. Kartta kertoo ensimmäisen aarrearkun paikan ja rakentamalla siellä tietyn muotoisen palapelin, muodostuu uusi kuvio, jota seurata. Arkkuja on useita ja viimeisestä saa tehtäväksi etsiä kaksi eläintä eräästä seinämaalauksesta. Se olikin haastavaa, kun eläimet olivat aivan pikkuruisia. :D

Kertomalla lippukassalla oikeat eläimet, saa palkinnon. Napero jaksoi innoissaan juosta koko linnan valimattamatta, ettei jaksa.

2.jpg3.jpg4.jpg

^ "Etkö siä aio syödä sitä?" "VOIKO TÄN SYÖDÄ???"

Rauniolinna tarjosi kiinnostavaa tietoa keskiajan ja renessanssiajan elämästä Ahvenanmaalla. Ja ylhäältä ampumamuurilta upeat maisemat joelle, jonka varteen linna on rakennettu.

5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg

Ja tilaisuuden vähän hassutella... (Vastaavanlaisia pukuleikkejähän me ollaan käyty leikkimässä ainakin Turun linnassa ja Hämeen linnassa) Tällä kertaa päätin, ettei haarniska sittenkään sovi mulle ja pukeuduin suosiolla linnanneidoksi. Iloinen ylllätys, että sopiva mekko löytyi myös ÄÄRIMMÄISEN raskaana olevalle naiselle!

9.jpg

^ Perhepotretti (- teini)

10.jpg

^ Niin ollaan nättinä...

11.jpg

En kestä!!! XD

Kierroksen jälkeen löysimme linnan takaa lampaita. Luulimme ensin, että ne ovat taistelleet verissä päin, sillä usean pää näytti veriseltä. Kunnes hoksasimme, että toisella reunalla aitausta oli kaksi nuorta miestä maalaamassa linnan aitaa punamultamaalilla. Lampaat työnsivät kuonoaan lautojen väliin ja yrittivät jopa syödä maalia pönikästä.

12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg

Ihan huikean kaunis paikka! Muksulle tekemistä ja vanhemmille historiaa, what's there not to like? Mutta vierailua Kastelholmassa ei todellakaan kannata jättää pelkkään linnaan, vieressä on ilmainen ja ihastuttava ulkoilmamuseo Jan Karlsgården ja vankilamuseo Vita Björn, johon yhdistelmälippu maksaa vain euron lisää linnan hintaan. Lisäksi lyhyen ajomatkan päässä on venäläisen Bomarsundin linnoituksen rauniot.

Mutta niistä lisää myöhemmin! Puss och kram!

xoxo,

minä

 

* Siirretty Starboxista 31.3.2019 *