...hapankaalia, makkaraa ja natseja. Tai niin menee Eläkeläisten humppa. En nähnyt natseja, ja hapankaaliakin piti käydä reissun jälkeen syömässä Langinkoskella, kun Saksassa ei tarjoiltu (sitä tosin näin isän ja siskon lautasella), makkaraa tuli joka tuutista.

Mutta anyways, minä ja pienet tytöt matkasimme siskoa/tätiä moikkaamaan Saksaan. Lensimme Frankfurtiin (kiitos matkasta isi ja äiti! <3) Mummi ja vaari - siis vanhempani - olivat menneet autolla edeltä ja olivat meitä Frankfurtissa vastassa. Menimme ko. kaupunkiin nauttimaan aamupalaa, olimmehan tulleet varhaisella lennolla ja vatsa kiljui nälkäänsä. Tähän saakka olin onnistunut vetämään monen monta kuukautta tiukkaa karppilinjaa (edeltävän illan jalkapallobileitä lukuunottamatta) ja nyt mietin, pitäisikö jatkaa karppausta vai luistaa reissun ajan. Tällä aamiaisella päätös syntyi ja vaihdoin vähähiilarisen dieetin täyshiilariseen viikoksi. Nyt kun vaan osaisi palata takaisin ruotuun...

b2.jpg

Sitten äitini ehdotti, että menisimme vähän shoppailemaan... Mikäs siinä! Teini löysi Hollisterin liikkeen ja se teki hänet onnelliseksi, sekä tavaratalon alakerrasta dm:n, jota minulle oli jo keretty mainostaakin. Paikka, jossa kosmetiikka oli lähes ilmaista. Ja totta tosiaan! Hiusvärit Saksassa maksavat alle 4 euroa! Siis ne ihan samat pakkaukset, joista Suomessa saa pulittaa lähemmäs kahtakymppiä! Vajaasta kahdesta eurosta neljään! Ehdotan, että mennään ensi vuonna autolla Saksaan ja poikaystävä voi pakata toisen puolen autosta täyteen kaljaa ja minä toisen puolen hiusvärejä...

Uusin lähes koko meikkipussini sisällön ja rahaa kului pari kymppiä.a1.jpg

Silmänympärysvoidetta en raaski Suomesta ostaa, vaan rasvaan yleensä koko naaman halvimmalla mahdollisella rasvalla. Mutta jos silmänympärysvoide maksaa 2 euroa, niin enköhän siihen kykene. Pakko sanoa, että nauroin teinille, kun se tuli pari vuotta sitten Saksasta kotiin laukullinen kosmetiikkaa mukanaan. Nyt saatoin syyllistyä samaan hamstraamiseen...

Ehdottomasti paras tuote, jota toivomme aina siskolta tuliaisiksi, on kulmakarvahöylä. Miksi en ole törmännyt näihin Suomessa?

a2.jpg

Yhden kolmesta pakkauksessa tulleesta ehdin kyllä jo hajoittaa. Joten sisko, vink, vink, kun tulet taas kotiin!

Taaperokin löysi viihdykettä kauppakeskuksen alakerrasta.

b6.jpg

b7.jpg

Kova vauhti päällä mutta se loppui siihen, kun mummi ja vaari olivat menneet työntämään kolikoita masiinan. Silloin taapero alkoi itkeä ja tahtoi pois.

Frankfurt oli yhdistelmä uutta ja vanhaa.

b5.jpg

b8.jpg

b9.jpg

b1.jpg

b10.jpg

Taapero, joka on maailman eläinrakkain ihminen, jaksoi innostua puluistakin niin, ettei etenemisestä tahtonut tulla mitään.

b4.jpg

Minulle vinkattiin, että Butlers-niminen liike saattaisi kiinnostaa minua. Teini tosin oli kysynyt isovanhemmiltaan, että miksi te laskitte äidin tuonne. Liikkeessä oli kaikenlaista myös vähän Rivera Maisonia muistuttavia tuotteita. Olen pitkään yrittänyt etsiä RM:n Mother & Daughter- ja Father & Daughter-kehyksiä laihoin tuloksin. Markkinoilla tuntuu vain liikkuvan sellaisia, joissa lukee Mother & Son tai Father & Son. Muttta kun meillä ei ole poikia! Löysin löyhästi sellaisia kehyksiä jäljitteleviä kehyksiä sieltä Butlersilta ja niissä tuntui olevan sama ongelma. isot pinot Father & Son-kehyksiä, muutama äiti-poika-kehys ja taas iso pino kehyksiä, joissa luki Family reunion tai joku mietelause. Lopulta onnekseni löysin pinon pohjalta Father & Daughter-kehyksen! 

b12.jpg

Ja muutamaa päivää myöhemmin Heidelbergin Butlersista yhden äiti-tyttären. Jes!

b13.jpg

Nyt pääsisi poikaystävä taaperon kanssa kehykseen ja minä teinin.

Eiväthän nämä ihan RM:n veroisia ole tai yhtä kauniita mutta parasta näissä oli hinta!

b14.jpg

4,99 poistossa. Poistomyynnistä löysin myös My Family-kehyksen 12,45€. 

b11.jpg

Riviera Maisonillahan on samanlainen, jossa lukee La famille. Tämä on vähän kolhiintunut ja likainen. Mietin, annanko sen jäädä tuollaiseksi vai maalaisinko sen ja teettäisin RM-kehyksen tekstin tarrana siihen...hmmm? Mitään noin isoa ja painavaa en olisi millään saanut raahattua lentokoneessa mutta onneksi isä ja äiti tulivat perässä autolla, joten he saivat tuoda minun roinani kotiin.

Vielä löysin RM:n serviettitelinettä muistuttavan telineen (7,99€), jossa tosin RM-lätkän sijasta on rottinkikala.

b15.jpg

Äitini, jolla on se "oikea" versio, sanoi, että tämä on melkein kivempi (vaihtoa? :D). Vaihdoin vain tuon typerän langan vähän tukevampaan naruun...

b16.jpg

Servietit ovat Hemtexistä. Tuo merihenkisyys taitaa olla nyt mun sydäntä lähellä. Ohoi, vaan! Muutama näkemäni juttu jäi kaivelemaan mieltä mutta onneksi ehdin käymään vielä Butlersilla sekä Mannheimissa että Heidelbergissä. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Sellainen oli pikavisiittimme Frankfurtiin. Vaikka olen monta kertaa vaihtanut konetta Frankfurtissa, en ole koskaan päässyt siellä kaupungille. Saksassa oli muuten ihan tuskaisen kuuma. Täältä kylmästä Suomesta kun pöllähti 34 asteen lämpöön ilman tuulenvirettäkään, niin vaatteet liimautuivat ihoon ja juomaa kului!

Frankfurtista ajelimme Mannheimiin, jossa sisko meitä jo kuumeisesti odottikin!

Jatketaan siitä toiste...

xoxo,

minä